Kvinne skutt av politiet i Oslo

Politiet har skutt en kvinne i 30-årene på Grønland i Oslo etter at hun skal ha hugget med kniv etter et barn. Kvinnen er sendt til sykehus med moderate skader.

Kvinne skutt på Grønland i Oslo. Politiet og vitner på stedet.

Hendelsen skjedde på Grønland i Oslo. Bildet er tatt i krysset Motzfeldts gate – Nordbygata.

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

Rune Bjørsvik

Rune Bjørsvik, innsatsleder i Oslo politidistrikt.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Kvinnen skal ha truet med å drepe et barn, opplyser politiet til NRK. Da politiet kom til stedet skal kvinnen ha vært i ferd med å hugge med kniv mot barnet.

Denne hendelsen skal ha ført til at politiet løsnet et skudd mot henne. Det er foreløpig ukjent hvor mange skudd politiet løsnet.

– Klokken 17.14 får politiet en melding om at det er en dame som forsøker å knivstikke et barn. Politiet kommer raskt til stedet, og i det politiet kommer er det en såpass truende situasjon og lite tid så en politimann avfyrer et skudd og treffer kvinnen, sier innsatsleder på stedet, Rune Bjørsvik, til NRK.

Politiet opplyser at kvinnen var i 30-årene og norsk statsborger. Hun ble raskt fraktet til sykehus med moderate skader. Ifølge et vitne på stedet skal hun ha gått i bakken rett etter skuddet.

Barnet, som politiet omtaler som lite, skal ikke være skadet. Politiet sier at barnet ikke er kvinnens eget.

– Først trodde vi det var barnet til kvinnen, men i etterkant får vi vite at det ikke er tilfelle. Hvilken relasjon det er vet vi ikke eksakt, sier Bjørsvik.

Politiet tror ikke andre barn skal være skadet.

– Vi har hatt søk i området for å se om det er andre barn som kvinnen kan ha knivstukket, men vi har ikke funnet noen så langt, sier innsatslederen.

Området rundt Motzfeldsgate og Breigata på Grønland ble sperret av, og krimteknikere ble sendt til stedet. Politiet skal nå gjøre avhør av vitner på stedet.

Satt i gang straksetterforskning

Politimannen som skjøt har status som mistenkt, ettersom det er rutine. Han blir avhørt i kveld. Spesialenheten er rutinemessig varslet og har satt i gang straksetterforskning.

– Vi har ikke detaljer. Vi ble varslet og har iverksatt etterforsking. Etterforskingen vil klarlegge faktum, både bakgrunnen for oppdraget, selve hendelsen og status for vedkommende som er skutt. Vi kan ikke gå ut med detaljer. Etter de innledende avhørene vurderer vi videre etterforskingsskritt, sier Liv Øyen, sjef for avd. Sør-Norge i Spesialenheten for politisaker.

Politiet i Oslo skjøt en kvinne som truet et barn med kniv. Foto: Fouad Acharki