Bryne møtte Follo tidligere i sesongen

Det var harde kamper om poengene for flere av lagene fra Oslo og Akershus i den 9 serierunden søndag kveld.

Lyn - Bryne

1. omgang

Forsvarsspillet står i fokus de første 45 minuttene av kampen, med gode prestasjoner fra begge lag.
Bryne har et lite spillemessigovertak, og tar fortjent ledelsen 1 – 0 etter 33 minutter. Etter et frispark av Aleksander Midtsian får Ezekiel Bala til slutt foten på ballen. Fra 7 - 8 meter smeller han til og ballen går i lengste hjørne, utagbart for keeper Petursson.

Gjestene Lyn var allikevel mer med etter ledermålet, og produserte et par halvsjanser.

2. omgang

Hjemmelaget begynte best i andre omgang, og presset gjestene bakover.

Etter en stor målsjanse for Lyn og Daniel Chima, er det Gøran van der Burgt som skal utligne for Lyn 53 minutter ut i kampen. Lyn får frispark på 25 meter men i stedet for et innlegg kommer en fiks kortpasning til Rocky Lekay som slår ballen lavt inn i feltet. Der står Gøran van der Burgt og hamrer ballen i nettet. Van der Burgt er nå Lyns toppscorer denne sesongen.

Drøye ti minutter senere slår imidlertid Bryne tilbake mot gjestene. Lyns Jimmy Tamandi river Brynes Ezekiel Bala ut av balanse idet han passeres, og dommeren blåser korrekt for straffespark. Marius Helle setter straffen sikkert i mål og scorer sitt niende mål for sesongen.

Etter 86 minutter øker Bryne ledelsen. Lyn står høyt, og det er store rom for Ezekiel Bala som spiller gjennom på høyrekanten. Han skjærer inn, og går helt inn til 5-meteren, før han triller ballen under Petursson og i mål. Og kampen ender 1-3 til Bryne.

Gjestene fra Oslo hadde flere gode perioder, men slet med å spille seg til de helt store sjansene. Hjemmelaget viste nok en gang at de kan spille god fotball på eget gress og tar med seg tre nye poeng til neste runde.

Follo - Nybergsund-Trysil

1. omgang

Begge lag sliter med å få til de store sjansene i begynnelsen av kampen.

Første mål kommer 40 minutter ut i kampen ved bortelaget Nybergsund-Trysils Lars Fuhre. Kim Ojo kommer på kanten og legger ett innlegg som går forbi alle, bortsett fra Fuhre som banker ballen til venstre for Follokeeperen. Hansen er så vidt borti ballen men ikke nok til å stoppe skuddet.

Follo presser på for utligning de siste minuttene før pause, men gjestene ligger kompakte bak, og stillingen er 0-1 til hjemmelaget ved pause.

2. omgang

Lagene spiller mye på midtbanen i begynnelsen av omgangen.

77 minutter ut i kampen utligner Follo etter en corner. Jørgen Grøssevold legger ballen inn foran mål, der Øystein Barvåg Grini er høyest på corneren, fanger ballen med pannen og header ballen inn i nettet.

Etter 81 minutter får Follos Eirik Markegård en kjempesjanse. Bortelagets Yngve Sandbuløkken klarerer en ball rett i ryggen til Markegård, spissen får ballen og skyter, men Nybergsund-Trysil redder på streken.

Det er også siste sjanse i kampen, resultatet blir 1-1.

Løv-Ham - Strømmen

1. omgang

Bortelaget Strømmen tar tidlig ledelsen på Varden Amfi. Kun fem minutter ut i kampen felles Alan Jakirovic i feltet og Strømmen får straffe. Jakirovic sender ballen rett i nettet.

Få minutter senere viser Løv-Ham at de ikke gir opp. Tre store målsjanser kommer på rappen, men uten uttelling.

Løv-Ham skaper også en sjanse rett før dommeren blåser til pause. Erlend Storesund prøver seg men stoppes på streken.

2. omgang

15 minutter ut i andre omgang har Strømmen en kjempesjanse. Nikolai Hagen er alene med keeper, men skyter utenfor.

Løv-Ham slår raskt tilbake og etter 61 minutter sender Erlend Storesund ballen i vinkelen på Strømmens mål. Hjemmelaget utlikner til 1-1.

Strømmen har flere målsjanser uten å få ballen inn i hjemmelagets mål, men i det 89.minutt kommer det avgjørende målet i kampen. Etter innlegg fra corner av Jonas Rygg sender Johnny Hansen Strømmen i ledelsen, og sørger for en dramatisk avslutning på Varden Amfi.

Strømmen vinner kampen 2-1 og tar med seg alle tre poengene hjem.

Viktig seier

Strømmen hadde en stor oppgave foran seg i dagens kamp mot Løv-Ham. For å ikke sakke akterut på tabellen var det viktig for de å få til en seier mot et lag som jakter øverste del av tabellen. Med strømmens seier fikk de bevist at de ikke har gitt opp.

Lyn fortsetter å dale

Hjemmelaget Bryne stod fortsatt med full pott på hjemmebane denne sesongen før kveldens kamp mot Lyn. I serien har Bryne to seire på rad, og tok sist sin første tre-poenger i lokaloppgjøret mot Sandnes Ulf. Lyn har hatt en dalende formkurve etter en god periode tidligere i måneden, og de to siste seriekampene har gitt null poeng og hele syv mål i mot.
Etter kveldens kamp har Bryne sikret seg tre nye poeng, mens Lyns formkurve ser ut til å fortsette å dale.

En plass opp

Follo lå på en 14 plass foran møtet med Nybergsund-Trysil med kun 7 poeng. Gjestene fra Nybergsund lå på en 7 plass med 12 poeng. Follo trengte å få med seg poeng videre til neste runde i kveldens kamp mot Nybergsund-Trysil for å ikke havne nederst på tabellen. Uavjort gav lagene ett poeng hver, som holdt for å dytte Follo en plass.