NRK Meny
Normal

Død mann funnet i Hvervenbukta

En mann ble funnet død i vannet ved Hvervenbukta i Oslo søndag formiddag.

Kart Hvervenbukta
Foto: Googlemaps

Han ble funnet omtrent 15 meter fra land.

Har identifisert mannen

Politiet lyktes søndag kveld med å finne frem til avdødes familie, og har nå bekreftet hans identitet. Mannen er ifølge politiet 50 år gammel og er fra Oslo.

- Vi har vært hos familien og de vil nå varsle øvrig familie, sier vaktleder Per-Olav Utgård ved sentralvakta i Oslo til NRK Østlandssendingen.

Funnet av forbipasserende

Det var forbipasserende som varslet politiet om funnet i 10.30-tiden

Mannen hadde et tippekort i lommen som politiet jobbet ut ifra for å identifisere ham i formiddag. Politiet fikk et navn fra Norsk Tipping, og fikk etter noen timer kontakt med avdødes familie.

Det er uvisst hvor lang tid personen har ligget i vannet. Teknikere fra sentralvakta i Oslo politidistrikt var søndag ettermiddag på stedet for å gjøre undersøkelser.

Ifølge vaktleder Utgård er det ikke noe som tyder på at mannen har vært utsatt for noe kriminelt.

- Rettsmedisinsk institutt vil mandag fort bekrefte om det har skjedd noe ureglementert, men før det er det umulig å si hva som har skjedd, sier Utgård.

Ønsker tips

Politiet vet altså ikke hva som har forårsaket dødsfallet, og ber vitner som kan helpe med å oppklare dette om å ta kontakt.

- Han kan ha falt fra en båt eller et svaberg. Vi har søkt med helikopter i området, for å se om vi kan finne noen gjenstander som ligger igjen på svaberg eller i fjellskrenten, eller en båt som er tom, men vi har ikke funnet noenting, sa vaktleder Lennart Kyrdalen ved sentralvakta i Oslo-politiet til NRK Østlandssendingen søndag formiddag.