NRK Meny
Normal

– Hun var på feil sted til feil tid

Faren til den yngste av de to jentene som døde etter å ha blitt påkjørt ved Bjørkelangen i helga, beskriver datteren som en livsglad jente.

To omkomne Bjørkelangen

Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Holmedahl Sandsmark (13) omkom i ulykken på riksvei 229.

– Hun var veldig omgjengelig og omsorgsfull. Du vil nesten ikke tro det. Hun fortjente å leve videre, sier faren til Tiril Alette Huser Bølge (11) til Romerikes Blad.

Bølge var på tur med hest og sulky sammen med venninnen Sara Holmedahl Sandsmark (13) langs riksvei 229 da de ble påkjørt bakfra.

Bølge døde på sykehuset natt til søndag, mens Sandsmark ble bekreftet død søndag morgen.

Bølges far sier til avisen at familien trøster seg med at datteren var i sitt rette element da hun var på tur med hesten.

– Både Tiril og Sara hadde smil om munnen og storkoste seg da det skjedde. De merket ingenting, et smell og så var det borte. Det holder oss oppe. Det var bare en ulykke. Tiril var på feil sted til feil tid, sier han.

Les: Begge jentene døde etter påkjørsel
Les: – Jentene ble trolig påkjørt bakfra

Klandrer ikke sjåføren

Onkelen til Sara Sandsmark, Nils Holmedal, sa i går til NRK at familien ikke klandrer sjåføren for ulykken.

– Det er viktig for oss å få sagt at vi vet han har det like vondt som oss. Han har også unger i samme alder. Jeg vet at han er god sjåfør. Vi klandrer ikke ham for det som har skjedd, sier Holmedal.

Begge familiene har det imidlertid tungt etter ulykken.

– Det å miste en 13 år gammel jente som skulle ut en liten tur for å ri, er ikke til å fatte. Det er tungt og det vil gå lang tid vi begriper det, sier Holmedal.

Les også: Familien klandrer ikke sjåføren

– Vi klandrer ikke sjåføren for det som har skjedd, sier onkelen til en av de to jentene som mistet livet da en hest med vogn ble påkjørt ved Bjørkelangen.

VIDEO: Se intervjuet med Nils Holmedal.

Begraves neste uke

Tiril Alette Huser Bølge bisettes 23. januar i Blaker kirke. Jordfestelsen skjer ved Auli kirke.

Sara Holmedahl Sandsmark skal bisettes tirsdag 21. januar i Løken kirke. Familien har opplyst at kista skal føres til Bjørkelangen kirke med hest.

Mandag ble det holdt minnestunder for på Bjørkelangen skole og Framtun skole i Nes, mens Bjørkelangen kirke var åpen på kvelden.

Les: – Vi har aldri opplevd noe så tragisk
Les: – Fordel at vi er et lite sted

Bjørkelangen skole

Bjørkelangen skole flagget på halv stang.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK