NRK Meny
Normal

– Bilen begynte å riste frem og tilbake og hus raste sammen

Truls og Marie fra Nes i Akershus var på bryllupsreise i Nepal, og hadde akkurat kommet i bil inn til Kathmandu da jordskjelvet startet.

Marie Bjerkestrand og Truls Vinjiiu Lindahl

Her er Marie Bjerkestrand og Truls Vinjiu Lindahl i Katmandu i dag. Nå er de på vei for å finne seg et hotell.

Foto: Privat

Meldingene om jordskjelvet i Nepal kom lørdag morgen norsk tid. Over 400 mennesker er døde og flere hundre er skadd i det kraftige jordskjelvet i Nepal. Trolig vil dødstallet stige.

– Bilen begynte å riste frem og tilbake og hus raste sammen både foran og bak bilen. Vi hørte mye skriking. Vi løp ut i gaten som alle andre, sier Truls Vinjiu Lindahl på telefon med NRK.

Ekteparet Marie Bjerkestrand og Truls Vinjiu Lindahl bor i Stockholm og har vært på en to uker lang bryllupsreise i Nepal. De kom kjørende fra Pukkara da jordskjelvet begynte.

– Det tok tid før vi fikk summet oss, for det varte ganske lenge hele jordskjelvet, så det var, ja hva kan man si. Det var skremmende.

– Hvor lenge varte skjelvet?

– Man mister litt tidsoppfatning når man står i det, men det følte som om det varte et minutt cirka, og etter det har det kommet flere etterskjelv fortløpende.

– Det går ut over så mange

Truls V. Lindahl sier at paret med sjåføren var midt i senteret av skjelvet.

– Sjåføren vår bor litt utenfor byen. Han har snakket med familien sin som sier at i landsbyen deres har nesten alt rast ned, men med mindre skadeomfang på mennesker.

Stemningen i byen er spesiell nå, sier Lindal.

– Kontrastene er jo store og det er vanskelig å ta innover seg når man ser at det går utover så mange mennesker, det er ikke helt lett å tenke på akkurat nå.

Paret har holdt seg i åpent terreng for å unngå ras fra bygninger.

– Med oss gikk det bra, tok litt tid å summe seg. Men vi var i et fattig område, og det var mange skadde rundt oss, og også døde, sier Lindahl.

– Rakk du å bli redd?

– Ja, det er det klart at man blir. Men det verste er nesten de første etterskjelvene som kom, og som også var ganske kraftige, sier Truls V. Lindahl.

Planen var at de skulle reise til Myanmar i morgen. Nå skal de prøve å få tak i hotell og så muligens reise rett hjem i stedet. De har fått varslet familiene på Nes om at de er uskadde.