NRK Meny
Normal

270 kilo tung lysrigg smalt i gulvet

– Vi står inne og gjør oss klar til gjennomgang av skolerevyen. Plutselig går hele lysriggen i gulvet med et smell, forteller revyansvarlig. Politiet og Arbeidstilsynet etterforsker saken.

Revyansvarlig Tim Karlsen Ilseth

Auditoriet i bakgrunnen var sperret av hele onsdagen på grunn av undersøkelser. Revyansvarlig Tim Karlsen Ilseth var der da riggen smalt i gulvet.

Foto: Gøril Furu / NRK

Neste uke skulle det etter planen være revypremiere på Fyrstikkalleen skole på Helsfyr i Oslo. Men under en øving i auditoriet tirsdag kveld gikk det plutselig galt, forteller revyansvarlig Tim Karlsen Ilseth – en av de 17 elevene som var til stede.

– Vi holder på å gjøre oss klare. Plutselig går hele lysriggen i gulvet. Folk blir selvsagt ganske skremt, forteller han.

En innleid tekniker skulle rette på en lyskaster, dermed falt altså den 270 kilo tunge lysriggen i scenegulvet med et brak. Teknikeren ble lettere skadet i foten, men ingen av elevene kom til skade. Scenegulvet må repareres.

Etterforskes

Arbeidstilsynet og politiet har nå opprettet sak, og gjorde onsdag undersøkelser i auditoriet, som nå er stengt for all aktivitet.

Det er Undervisningsbygg som har ansvaret for bygningen til Fyrstikkalleen skole, og de undersøker også hva som er skjedd, sier administrerende direktør Rigmor Hansen.

– Vi venter nå på en rapport fra krankontrollen, som har vært på stedet og vurderte hele situasjonen. Hvordan riggen var festet, og hva de mener er årsaken til at den løsnet.

I tillegg skal Undervisningsbygg gjøre en kartlegging av hvor de har tilsvarende bjelker i andre bygg.

– Det er helt naturlig etter en sånn alvorlig hendelse, sier Hansen.

Rektor Morten Olsen

Rektor Morten Olsen

Foto: Gøril Furu / NRK

The show must go on

– Det er klart det kunne gått ille, sier rektor Morten Olsen, som er lettet over at ikke flere elever sto på scenen.

De som opplevde ulykken fikk i et møte onsdag oppfølging fra helsesøster, rådgivere og PP-tjenesten.

– Elevene er klare for å gå videre og er mest opptatt av å få revyen på plass. De er kjempeivrige på å finne et alternativ, eller om vi klarer å få bygget på plass til neste uke når revyen skal gå.

Revypremieren er foreløpig utsatt på ubestemt tid.

Fyrstikkalleen skole
Foto: Gøril Furu / NRK