NRK Meny
Normal

Vil ha videregående skole på Værste

Fylket anbefaler at den nye Frederik II videregående skole bygges på Værste-området.

Laster kart, vennligst vent...

Det er to alternativer å velge mellom på Værste-området - en skoleutbygging knyttet til planene for Arena Fredrikstad, eller ikke.

Fylkestinget avgjør saken den 26. oktober, deretter er det ventet en bystyrebehandling i Fredrikstad kommune tidlig i desember.

Nå venter vi i spenning på hva Fredrikstad lander på, sier fylkesordfører Ole Haabeth på fylkeskommunens hjemmeside.

Langt fram

Den eventuelle beslutningen er bare første steg. Ingen kan nå si hvor lang prosessen blir, eller hva dette vil koste. Etter et tomtekjøp skal planarbeidet i gang, konsekvensene av en utbygging skal vurderes, arkitekter og entreprenører skal levere sine utkast og anbud.

Fornøyd med alternativene

Fylkesordføreren sier at Værste-området ble valgt etter en total vurdering der kostnaden for en etablering ble avgjørende.

– Nå ser det ut til at vi skal få realisert planene om en videregående skole i sentrum av Fredrikstad, i et område hvor det skjer mye utvikling, og hvor vi har etablerte kompetanse-, skole- og kulturinstitusjoner, legger Haabeth til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • «Mr. Hockey» kan bli årets ildsjel

    Jan Georg Lund i Stjernen Hockey er en av fem nominerte til prisen Årets Ildsjel under årets Idrettsgalla. Lund ble overrasket med nominasjonen i formiddag. Tittelen er et av de aller gjeveste trofeene som blir delt ut på Idrettsgallaen, som går av stabelen på Hamar 6. januar neste år.

    Jan Georg Lund er nominert til Årets Ildsjel
    Foto: Sebastian Nordli/NRK