NRK Meny
Normal

Vil ha videregående skole på Værste

Fylket anbefaler at den nye Frederik II videregående skole bygges på Værste-området.

Laster kart, vennligst vent...

Det er to alternativer å velge mellom på Værste-området - en skoleutbygging knyttet til planene for Arena Fredrikstad, eller ikke.

Fylkestinget avgjør saken den 26. oktober, deretter er det ventet en bystyrebehandling i Fredrikstad kommune tidlig i desember.

Nå venter vi i spenning på hva Fredrikstad lander på, sier fylkesordfører Ole Haabeth på fylkeskommunens hjemmeside.

Langt fram

Den eventuelle beslutningen er bare første steg. Ingen kan nå si hvor lang prosessen blir, eller hva dette vil koste. Etter et tomtekjøp skal planarbeidet i gang, konsekvensene av en utbygging skal vurderes, arkitekter og entreprenører skal levere sine utkast og anbud.

Fornøyd med alternativene

Fylkesordføreren sier at Værste-området ble valgt etter en total vurdering der kostnaden for en etablering ble avgjørende.

– Nå ser det ut til at vi skal få realisert planene om en videregående skole i sentrum av Fredrikstad, i et område hvor det skjer mye utvikling, og hvor vi har etablerte kompetanse-, skole- og kulturinstitusjoner, legger Haabeth til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi
  • Må betale erstatning etter ulykke

    En 22 år gammel mann må betale over 800 000 kroner i erstatninger etter en trafikkulykke på Osloveien i Moss for to år siden. Moss tingrett mener mannen kjørte svært fort og hadde for mange passasjerer i bilen. Bilen tok fyr og ble totalskadd etter ulykken, den domfelte og en passasjer ble skadet. Han må også utføre 60 timer samfunnstraff.