NRK Meny
Normal

Vil ha videregående skole på Værste

Fylket anbefaler at den nye Frederik II videregående skole bygges på Værste-området.

Laster kart, vennligst vent...

Det er to alternativer å velge mellom på Værste-området - en skoleutbygging knyttet til planene for Arena Fredrikstad, eller ikke.

Fylkestinget avgjør saken den 26. oktober, deretter er det ventet en bystyrebehandling i Fredrikstad kommune tidlig i desember.

Nå venter vi i spenning på hva Fredrikstad lander på, sier fylkesordfører Ole Haabeth på fylkeskommunens hjemmeside.

Langt fram

Den eventuelle beslutningen er bare første steg. Ingen kan nå si hvor lang prosessen blir, eller hva dette vil koste. Etter et tomtekjøp skal planarbeidet i gang, konsekvensene av en utbygging skal vurderes, arkitekter og entreprenører skal levere sine utkast og anbud.

Fornøyd med alternativene

Fylkesordføreren sier at Værste-området ble valgt etter en total vurdering der kostnaden for en etablering ble avgjørende.

– Nå ser det ut til at vi skal få realisert planene om en videregående skole i sentrum av Fredrikstad, i et område hvor det skjer mye utvikling, og hvor vi har etablerte kompetanse-, skole- og kulturinstitusjoner, legger Haabeth til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK