NRK Meny
Normal

Vil ha Østfold på givertoppen

Østfold må opp fra bunnplassering på bidrag til TV-aksjonen, mener Per Inge Bjerknes.

Per Inge Bjerknes

- Vi ønsker at Østfold skal bidra enda mer enn tidligere, sier leder av fylkesaksjonskomiteen, Per Inge Bjerknes.

Foto: Senterpartiet

Leder av fylkesaksjonskomiteen, Per Inge Bjerknes, melder om at arbeidet er satt igang for å få til en vellykket TV-aksjon i oktober.

– Vi ønsker jo at Østfold skal bidra, gjerne enda mer enn tidligere, slik at vi ikke er på bunnplass av fylkene i Norge, sier Bjerknes til NRK.

Østfold var det fylket hvor det ble gitt minst penger til fjorårets TV-aksjon.

Planlegger


Bunnplasseringen gjør det nødvendig at årets aksjon planlegges nøye, mener Bjerknes.

Han sier veien å gå er å aktivisere næringslivet, men også å skape et engasjement blant folk flest.

– Vi ønsker å ha et skoleopplegg som gjør at elever får informasjon om TV-aksjonen, og på den måten bli ambassadører overfor foreldre i forhold til dette viktige temaet, sier Bjerknes til NRK.

– I tillegg må vi få organisasjoner til å bidra, slik at dette blir en suksess, legger han til.

Vil ha flere bøssebærere

Årets fylkesaksjonskomitè har satt opp konkrete mål for årets aksjon. Blant annet skal antall bøssebærere økes med ti prosent, og bidraget fra næringslivet skal firedobles.

– Vi har fridd til næringslivet for å få dem mer aktive, og fått god respons på frieriet. Men vi skal jobbe for å få med flere bedrifter, sier Bjerknes på Østfold Fylkeskommune sine nettsider.

Inntektene fra årets tv-aksjon går til Amnesty International.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08