NRK Meny
Normal

Frp vil ha en minstesats for omsorgslønn

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg mener det er nødvendig med en nasjonal minstestandard for å hindre at foreldre med dårlig økonomi må overlate barna sine til andre.

Erlend Wiborg

Fremskrittspartiets Erlend Wiborg mener rettigheten til omsorgslønn må lovfestes.

Foto: Kjell-Olav Nordberg

Denne uken meldte NRK at støttesatsene i Sarpsborg er langt under kommunal minstelønn, og at kommunen derfor er klaget inn til Fylkesmannen.

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg fra Frp mener lav omsorgslønn tvinger foreldre til å overlate pleietrengende barn til andre.

– En konsekvens kan være at de med svak økonomi ikke får mulighet til å ta vare på sine egne barn. I tillegg vil langt flere barn komme inn i institusjoner og så videre, og det er ikke nødvendigvis barns beste, sier han.

– Må lovfestes

Omsorgslønn er per i dag ikke en lovfestet rettighet, og i mange kommuner gis ikke denne støtten i det hele tatt.

– Vi mener at vi bør få en nasjonal minstestandard på omsorgslønn. Vi mener også at vi må lovfeste rettigheten til omsorgslønn i langt sterkere grad enn i dag, sier Wiborg.

Bengt Morten Wenstøb, Øsfold Høyre

Stortingsrepresentant Bengt Morten Wenstøb (H) mener lønnen bør stå i forhold til den jobben man gjør.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Også Bengt Morten Wenstøb fra Høyre mener foreldre som må være hjemme med pleietrengende barn bør få bedre betalt.

– I utgangspunktet mener jeg at vi bør ha en lønn som står i forhold til den innsatsen man yter. Ved å være hjemme er det mange som ikke får delta i yrkeslivet på samme måte som mange andre.

– Lite verdsatt

Wenstøb sitter i Stortingets arbeids- og sosialkomité. Han ønsker nå å løfte saken opp på nasjonalt nivå.

– Jeg gjør gjerne det fordi jeg mener at den jobben som mange foreldre gjør i forhold til barn i familien som har det tøft, ikke alltid blir like verdsatt som den fortjener, sier Wenstøb.

I samme komité sitter også Erlend Wiborg. Han lover også å jobbe for saken.

– Jeg og Fremskrittspartiet jobber for å prøve å skaffe flertall for dette, både i regjering og på Stortinget, sier Wiborg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK