Vil ha 40 mill. til ny skole

Høyre vil at Østfold fylkeskommune setter av 40 millioner kroner til ny videregående skole neste år.

Ingjerd Schou

Ingjerd Schou fra Høyre vil at fylkeskommunen skal sette av førti millioner kroner til en ny videregående skole i Fredrikstad.

Foto: Terje Bendiksby, Bendiksby, Terje

Ingjerd Schou fra Høyre mener Østfold fylkeskommune bør sette av penger til en ny videregående skole i Fredrikstad allerede neste år, mener .

Utålmodig

- Den neste videregående skolen som skal bygges i Østfold, den skal komme på Østsiden og i Nedre Glomma-regionen, og vi vil at planleggingen skal starte til neste år, sier en utålmodig Ingjerd Schou.

Elevtallet øker i Nedre Glomma-regionen, og også Fremskrittspartiet mener det bør bygges skole i Fredrikstad, sier Erlend Wiborg.

Erlend Wiborg

Erlend Wiborg i Fremskrittspartiet vil at elevene fra Fredrikstad skal slippe å pendle til andre østfoldbyer for å gå på skole.

Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

- Vi har jobbet for dette i flere år. Elevkapasiteten i Fredrikstad er sprengt, og vi vil at Fredrikstad-elevene skal slippe å pendle ut av byen for å gå på skole, sier Wiborg.

- Ikke nødvendig

Flertallet av partiene på fylkestinget har hittil gått inn for å flytte flere elever til Kalens videregående skole i Sarpsborg. Arbeiderpartiet mener at denne løsningen er god nok i flere år framover, og vil ikke sette av penger til ny skole i budsjettet for 2008.

- Det er ikke nødvendig å gjøre det allerede nå, for da må vi ta stilling til å eventuelt legge ned andre steder, sier Inger-Christin Torp fra Arbeiderpartiet.