NRK Meny
Normal

Vil flytte bomstasjonene på Kråkerøy

– Hvis jeg får lokalpolitikerne i Fredrikstad med meg, skal jeg flytte Kråkerøy-bommene utenfor sentrum, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Samferdselsminister i Fredrikstad

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen lover leder i Frp Fredrikstad, Leif Eriksen, å flytte Kråkerøy-bommene raskt hvis de får lokalt flertall.

Foto: Victoria Ose / NRK

Valglogo

Tanken bak er å flytte bommen lenger sør mot kommunegrensen til Hvaler.

– Vi ønsker å unngå å dele byen i to. Det er noe Fredrikstad Frp har kjempet for i mange år. Aller helst vil de legge ned bomstasjonen, men med lokalt flertall skal vi i hvert fall få flyttet den utenfor sentrum, sier samferdselsministeren.

Å flytte bommen vil bety mindre penger, men statsråden mener det kan finansieres ved at staten bidrar mer.

– Jeg kan bidra med økte statlige midler gjennom bompengereformen som ble vedtatt i juni. Dermed kan vi sette ned takstene noe, sier han.

Han poengterer at regnestykket må sees nærmere på, men at det kan være mulig å sette ned taksten med mellom ti og 30 prosent gjennom rentekompensasjon.

– Et politisk spill

Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård mener det hele er et politisk spill i forbindelse med den pågående valgkampen.

Jon-Ivar Nygård

Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) stiller seg ikke avvisende til å vurdere å flytte Kråkerøy-bommene.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka

– Det ser jeg på som et politisk spill i en valgkamp, han hadde mulighet til å legge den bommen hvor han ville da han la frem bypakka for Stortinget for en del måneder siden, sier han.

Men Jon-Ivar Nygård er åpen for å vurdere å flytte bommen på visse betingelser.

– Hvis staten kommer med mer penger og er med på å finansiere deler av bypakka på en bedre måte, vil vi naturligvis være med på å vurdere det, sier Nygård.

– Men det må selvfølgelig også forankres i Stortinget, legger han til.

– Vil være godt for byutviklingen

Eva Kristin Andersen, 4.kandidat Frp Fredrikstad

Fjerdekandidat for Fredrikstad Frp, Eva Kristin Andersen, håper å få flyttet Kråkerøy-bommene ut av Fredrikstad sentrum.

Foto: Victoria Ose / NRK

Fjerdekandidat i Fredrikstad Frp, Eva Kristin Andersen, synes det er positivt at ministeren tar tak.

– Det er veldig flott med en minister som lytter til oss. Vi har jobbet lenge for å få flytte bommen. Nå må vi utfordre Ap og de sittende partiene på dette. Jeg tror vi har en god sjanse for å få dette igjennom hvis vi gjør et godt valg, sier Andersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.