NRK Meny
Normal

Videre fengsling for brannstifter

18-åringen som er siktet for å ha tent på fire hus i Halden, blir i dag fengslet for fire nye uker.

Bygård i Halden
Foto: MMS-foto: Ole Martin Nilsson / NRK

I en av brannene kom to personer til skade.

I alle de fire husene som brant bodde det personer av utenlandsk opprinnelse. Det var også skriblet rasistiske symboler på noen av boligene i forbindelse med brannene.

Bekrefter rasistisk motiv

I midten av august ble en 18-åring pågrepet og siktet for brannene. Vedkommende valgte da å legge kortene på bordet.

18-åringens advokat kunne da også bekrefte overfor NRK at handlingene hadde et rasistisk motiv.

 - Jeg kan bekrefte at handlingene er rasistisk motiverte. Noe mer om bakgrunnen vil jeg ikke si før neste avhør er overstått, sier forsvarer Stein Viken.

Gutten har innrømmet å ha stått bak tre branner på Grimsrødhøgda i Halden. Et hus brant ned 15.juli i fjor, to andre ble påtent i juli i år.

Innrømmet nok en brann

I avhør mandag fortalte han om enda en brann.

- Han fortalte på eget initiativ at det var han som tømte en kanne med bensin i gangen på en bygård i Halden 2. august, og tente på, opplyser politiet.

- I tillegg har han innrømmet å ha skåret opp bildekk og tagget nazisymboler på hus til innvandrere i byen, sier kriminalsjef i Halden, Ole Hermansen.

Nå fenglses han i fire nye uker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.