NRK Meny
Normal

Videre fengsling for brannstifter

18-åringen som er siktet for å ha tent på fire hus i Halden, blir i dag fengslet for fire nye uker.

Bygård i Halden
Foto: MMS-foto: Ole Martin Nilsson / NRK

I en av brannene kom to personer til skade.

I alle de fire husene som brant bodde det personer av utenlandsk opprinnelse. Det var også skriblet rasistiske symboler på noen av boligene i forbindelse med brannene.

Bekrefter rasistisk motiv

I midten av august ble en 18-åring pågrepet og siktet for brannene. Vedkommende valgte da å legge kortene på bordet.

18-åringens advokat kunne da også bekrefte overfor NRK at handlingene hadde et rasistisk motiv.

 - Jeg kan bekrefte at handlingene er rasistisk motiverte. Noe mer om bakgrunnen vil jeg ikke si før neste avhør er overstått, sier forsvarer Stein Viken.

Gutten har innrømmet å ha stått bak tre branner på Grimsrødhøgda i Halden. Et hus brant ned 15.juli i fjor, to andre ble påtent i juli i år.

Innrømmet nok en brann

I avhør mandag fortalte han om enda en brann.

- Han fortalte på eget initiativ at det var han som tømte en kanne med bensin i gangen på en bygård i Halden 2. august, og tente på, opplyser politiet.

- I tillegg har han innrømmet å ha skåret opp bildekk og tagget nazisymboler på hus til innvandrere i byen, sier kriminalsjef i Halden, Ole Hermansen.

Nå fenglses han i fire nye uker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Båt kjørte trolig på tømmerstokk

    Redningsskøyta Horn Rescue bistår en båt som trolig har kjørt på en tømmerstokk ved Skjærhalden. Ifølge Redningsselskapet skal alt være under kontroll, men det skal være vibrasjoner i båten.

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.