NRK Meny
Normal

– Skal lite til før det blir trafikkaos

Det er vanskelige kjøreforhold mange steder i Østfold.

Veumveien

Det er lange køer etter en trafikkulykke på Veumveien i Fredrikstad.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Det har falt mye snø i Østfold i løpet av natten. Ifølge Vegtrafikksentralen er det glatt mange steder, spesielt på de mindre veiene. På E6 veksler det mellom slaps og snødekke.

Like før klokka 08:30 fikk politiet melding om en trafikkulykke på Veumveien i Fredrikstad. To biler var involvert.

Den ene bilen kom over i motgående kjørefelt og den møtende bilen måtte gjøre en unnamanøver. Det tok rundt en time å rydde veien etter uhellet.

– Ulykken førte til kaos og store kødannelser fra Christianslundkrysset og til Kværnhuset, sa operasjonsleder Tom Sandberg til NRK.no like etter at ulykken inntraff.

Like før klokka 10:30 rykket nødetatene ut til et trafikkuhell i Mølleveien i Fredrikstad. To biler var involvert. En person kan ha kommet lettere til skade, skriver politiet på Twitter.

Vogntog står fast ved Idun

Et vogntog står fast på glatta i Industriveien i Rygge. Det er ikke til hinder for trafikk, opplyser politiet rundt klokka 09:00.

Snø Gamlebyen Fredrikstad

Det har falt mye snø i Østfold i løpet av natten. Politiet oppfordrer bilister til å beregne god tid.

Foto: NRK

Store deler av riksvei 110 gjennom Onsøy i Fredrikstad er mørklagt, noe som har gitt svært vanskelige kjøreforhold tirsdag morgen.

Statens vegvesen opplyser at feilen skal repareres i løpet av dagen.

– Det har kommet snø på veiene og det skal lite til før det oppstår trafikkaos. Kjør forsiktig og beregn mer tid på vei dit du skal, skriver politiet på Twitter.

– Skal snø mer utover dagen

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss kan fortelle at det vil fortsette å snø utover dagen.

– I tillegg vil det bli perioder med opphold og stort sett de samme temperaturene. Fra onsdag vil det bli kaldere. Det ligger mer nedbør i prognosene fremover, ikke de store mengdene, men jevnt og trutt, sier han.

– Det anbefales å ta hensyn til føreforholdene og ta seg litt ekstra god tid, sier vakta på Vegtrafikksentralen til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.