NRK Meny
Normal

Usikker fremtid for flystasjonen

Rygge Flystasjon vurderes nedlagt. Luftforsvaret har for mange baser, mener Regjeringen.

Rygge flystasjon

Et F-16 jagerfly letter på Rygge flystasjon i forbindelse med et flystevne i 2002.

Foto: Bast, Ida von Hanno / SCANPIX

Regjeringen jobber nå fram et forslag for en fremtidig luftforsvars-struktur.

Forsvarsministeren sa tidligere denne uka at «tiden er overmoden for reform», og varslet med det store endringer i luftforsvaret.

Antallet baser skal reduseres og Rygge er en av stasjonene som vurderes nedlagt. Det bekrefter Major Eystein Kvarving, informasjonsansvarlig i Luftforsvaret, overfor Moss Avis.

– For tidlig å si

– Det er et alternativ. Men det er for tidlig å si noe sikkert enda. Hele basestrukturen i Luftforsvaret skal gjennomgås. Det vi kan si sikkert er at antall flybaser i landet skal reduseres, sier Kvarving til avisa.

Arbeidet med den såkalte langtidsproposisjonen er kun i startgropen og en eventuell nedleggelse vil i så fall ligge et godt stykke frem i tid.

– Innen utgangen av november 2011 skal forsvarssjefen gi sitt innspill til forsvarsdepartementet. Etter det tas det sikte på å legge frem planene for Regjeringen våren 2012, sier Kvarving.

Ordførere klare til kamp

Både Råde-ordfører Kjell Løkke og hans kollega i Rygge, Inger-Lise Skartlien, er bekymret med tanke på fremtiden.

De varsler at de vil jobbe hardt i mot en nedleggelse på Rygge.

– Det vil ha en stor betydning. Dette er en viktig plass for kommunen. Mange arbeidsplasser kan bli borte. Vi må påvirke stortingspolitikerne til å hindre en slik endring, sier Løkke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.