NRK Meny
Normal

Underskudd for Østfold Energi

Østfold Energi gikk med 97 millioner kroner i underskudd i 2013.

Oddmund Kroken

Administrerende direktør Oddmund Kroken i Østfold Energi.

Foto: Østfold Energi

Det er selskapet selv som i en pressemelding opplyser om underskuddet på nærmere 100 millioner kroner.

Driftsresultatet for 2012 var 18 millioner kroner i pluss.

Ifølge administrerende direktør Oddmund Kroken skyldes underskuddet i stor grad at selskapet overførte Stuvane kraftverk til Lærdal kommune i november i fjor.

– Etter en avtale fra 1981 tok Lærdal kommune over Stuvane kraftverk 1. november 2013. I resultatet fremkommer dette som et tap ved realisasjon av reguleringsanlegg og verdiendring av kraftkontrakt på til sammen 197 millioner kroner før skatt. Urealiserte verdiendringer på valutakontrakter påvirker også resultatet negativt med 82 millioner kroner, sier Kroken i pressemeldingen.

Omsetningen i 2013 ble 501 millioner kroner mot 619 millioner kroner i 2012.

Foreslår 120 millioner i utbytte

Morselskapet Østfold Energi AS fikk et overskudd på 25 millioner kroner. Styret i Østfold Energi foreslår overfor generalforsamlingen at det utbetales 120 millioner kroner i utbytte for regnskapsåret 2013, i tråd med gjeldende utbyttepolitikk.

Det er vedtatt en ny utbyttepolitikk for selskapet som vil gjelde fra regnskapsåret 2014.

Den nye utbyttepolitikken er basert på selskapets verdijusterte egenkapital og vil i stor grad gjenspeile selskapets faktiske resultat- og verdiutvikling, heter det i pressemeldingen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vogntog skaper problemer

  Vogntog som ikke kommer seg videre skaper trafikkproblemer ved Remmen i Halden. Det er svært glatt i området. Bilførere står i lange køer, og slipper ikke frem.

  Glatte veier
  Foto: SHEMSI BUNJAKU / NRK
 • – La bilen stå

  Politiet oppfordrer alle som ikke må ut å kjøre om å la bilen stå. Det har vært mange ulykker relatert til det glatte føret i løpet av kvelden.

  Glatte veier
  Foto: SHEIMSI BUNJAKU / NRK