NRK Meny
Normal

18-åring trukket inn i bil i Sarpsborg

En 18-årig kvinne ble trukket inn i en bil og fikk en ufrivillig kjøretur i Sarpsborg sentrum mandag kveld. Politiet ønsker informasjon fra publikum som kan ha sett noe.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinnen fikk en ufrivillig kjøretur rundt i Sarpsborg mandag kveld.

– Kvinnen ble trukket inn i en svart BMW sedan av nyere modell i Oscar Pedersensvei, like ved innkjøringen til fylkeshuset, noen minutter før klokken ni mandag kveld, forteller fungerende krimsjef Terje Bøe ved politiet i Sarpsborg.

Hun har forklart til politiet at kjøreturen gikk ned Oscar Pedersensvei til gamle Sannesund kirke, videre opp Sannesundsveien til sentrum. Så svingte de opp ved rådhuset før kjøreturen endte i krysset Kulåsgaten / Oscarsgate, i området mellom Sarpsborg rådhus og gamle Borg videregående skole.

Ble meldt kl. 21.02

– Vi ble kontaktet av kvinnen klokken 21.02 mandag kveld. Da hadde hun akkurat blir kastet ut av bilen, forteller Bøe.

Terje Bøe

Fungerende krimsjef Terje Bøe i Sarpsborg.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Utover det at hun ble trukket inn i bilen mot sin vilje ble kvinnen ikke utsatt for fysiske overgrep. Hun slo seg imidlertid litt da hun ble dratt ut av bilen igjen. Hun falt forkjært og slo seg i hofta.

– Kvinnen ble selvfølgelig svært oppskaket over hendelsen, sier Bøe.

18-åringen ga en kort forklaring til politiet i Sarpsborg mandag kveld og er tilbake på politihuset i Sarpsborg i ettermiddag for å gi en mer omfattende forklaring.

Menn i midten av 20-årene

Hun sagt at de to mennene trolig er i 25-års alderen, anslagsvis 180–185 cm høye. De var noe mørke i huden og snakket et utenlandsk språk seg imellom. I avhørene så langt har det ikke kommet fram opplysninger om at de skal ha sagt noe til kvinnen

– Vi er svært interessert i opplysninger i forbindelse med hendelsen, om vitner har sett noe i Oscar Pedersensvei eller i Kulåsgaten. Eventuelt om noen kan ha sett denne bilen andre steder i byen mandag kveld, sier Bøe.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To menn skadd etter knivstikking

    To menn er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Fredrikstad i natt. En av de har blitt operert for flere stikkskader i magen, men skal ikke være kritisk skadd. En mann i 20-årene har blitt pågrepet som følge av hendelsen.

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.