NRK Meny
Normal

Tunnelbranner hett tema

Etter sommerens to tunnelbranner i Norge har kursing av brannfolk blitt en diskusjon. I Hobøl har man god kapasitet til å lære flere brannslukking i tunnel.

Justisminister Anders Anundsen mener brannfolk bør få trening i tunnelbranner under utdanningen, før de møter en reel brann i tunnel.

Mandag var justisminister Anders Anundsen på besøk ved IFs sikkerhetssenter på Ringvoll i Hobøl som driver med kursing i brannsikkerhet. På stedet har de blant annet en egen tunnel hvor man kan trene på å slukke en brann.

– Vi er i en situasjon hvor det er nødvendig å styrke brannfaglig utdanning enda mer, sier justisminister Anders Anundsen under besøket.

– Vi skal jo nå levere en helt ny brannfaglig utdanning, hvor det er viktig at de som skal ut å slukke brann har så god kompetanse som mulig.

anders anundsen

Justisminister Anders Anundsen fikk mandag se hvordan en tunnelbrann ser ut i Hobøl.

Foto: Tor René Stryger / NRK

Under sitt besøk i Hobøl fikk justisministeren se hvordan røyken brer seg ut i tunneltaket og beveger seg under en tunnelbrann. Instruktørene hadde satt fyr på en bil i øvingstunnelen.

– Det er spennende og viktig å få se dette, sier han idet den svarte røyken velter ut fra en bil som brenner.

I øvingstunnelen i Hobøl har brannmannskapene de siste åra brent opp 500 biler for å øve på tunnelbrann. Ifølge selskapet har de kapasitet til å doble antall øvelser i deres tunnel.

– Det som det snakkes mye om etter brannen i Gudvangatunnelen er at det ikke finnes treningskapasitet. Det er feil, sier konsernsjef i IF, Ivar Martinsen.

konsernsjef i IF, Ivar Martinsen.

Konsernsjef i IF, Ivar Martinsen.

Foto: Tor René Stryger / NRK

– Her står anlegget, vi har kompetansen og her har vi kapasitet, sier han videre og mener at anlegget kan doble antallet øvelser på brann i tunneler.

Se mer i videovinduet øverst i saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.