NRK Meny
Normal

Nabo (71) frifunnet etter ulykke i boligstrøk

En 71-åring er frifunnet for å ha kjørt på en treåring som brakk beina da han var ute og syklet i Fredrikstad i april i fjor.

Fredrikstad tingrett

Fredrikstad tingrett fant ikke bevis for at det skjedde en påkjørsel.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

15. april i fjor brakk en tre år gammel gutt beina da han var ute i gata og lekte. Politiet mente at gutten ble påkjørt av en bil.

Tirsdag møtte en 71 år gammel mann, som bor få hus bortenfor treåringen, i retten. 71-åringen var tiltalt for å ha kjørt på gutten og for å ha kjørt fra stedet uten å undersøke hvordan det gikk med gutten og uten å varsle politiet.

La ned påstand om fengsel

I retten la aktor la frem en påstand om 21 dagers fengsel for 71-åringen, samt at han skulle miste førerkortet for alltid.

I retten innrømmet mannen ingen skyld. Han forklarte at han den aktuelle dagen hadde kjørt til sentrum med sin datter som passasjer. De kom hjem ved tretiden.

På dette tidspunktet hadde en treårig nabogutt syklet ute i gaten på trehjulssykkel. Noen minutter over klokken tre hadde treåringen fått bruddskader i begge leggene. Skadene tydet på at han var påkjørt av en bil.

Fredrikstad tingrett fant ikke tilstrekkelig bevis for at 71-åringen hadde kjørt på gutten. Mannen og hans datter hevdet i retten at de hadde kjørt en annen vei. En annen nabo bekreftet i retten at mannen vanligvis kjører den veien til eiendommen sin.

Treåringen mor kom ut da hun hørte sønnen skrike. Hun så da 71-åringens bil kjøre sakte lenger borte i gaten. Hun spurte sønnen om han var påkjørt og hvem som hadde kjørt på ham, og da pekte gutten på tiltaltes bil.

Seksåring eneste øyenvitne

Det eneste vitnet til ulykken skal være en seks år gammel gutt. Han forklarte at seksåringen ble påkjørt av en sølvfarget bil. Retten mener forklaringen seksåringen avga i dommeravhør inneholder mye fantasi og uriktigheter.

Fredrikstad tingrett finner det ikke bevist at det har funnet sted noen påkjørsel, og langt mindre at 71-åringen har kjørt på treåringen. Derfor ble mannen frifunnet av en enstemmig rett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Motorsyklist omkom

    En motorsyklist er omkommet i en ulykke på Trøskenveien i Sarpsborg. Nødetatene er på stedet og veien er sperret, melder politiet