NRK Meny
Normal

Tre tatt etter smuglingsforsøk

Tre personer er pågrepet etter at et vogntog med nesten 4000 liter alkohol ble stanset på Svinesund søndag. To østfoldinger sitter i politiets varetekt, mistenkt for å være mottakere av lasten.

Tollbeslag

Tollvesenet fant nesten 4000 liter alkohol i lasten.

Foto: Tollvesenet

Søndag formiddag ble et svenskregistrert vogntog plukket ut for kontroll på Svinesund.

Avslørt av scanneren

Tollvesenets skanner

Smuglingsforsøket ble avslørt av tollvesenets scanner.

Foto: Nadir Alam / NRK

– Vogntoget stod på rød sone på plassen ved tollstasjonen, for tollbehandling av lasten, da det ble plukket ut for en stikkprøvekontroll, forklarer tolloverinspektør Cahtrine Bærem i Tollregion Øst.

Bildene fra scanneren tydet på at vogntoget var lastet med mer enn det som stod i tolldokumentene. Da ble det gjennomført en grundigere kontroll av lasten, og bak vaskemiddel og hygieneartikler i lasten fant Tollvesenets folk 261 liter brennevin, 550 liter vin og 3152 liter øl.

To østfoldinger pågrepet

Den videre etterforskningen etter beslaget førte politiet til to personer som blir mistenkt for å være mottaker av drikkevarene.

– Vogntogsjåføren, som ikke er skandinav, blir fremstilt for varetektsfengsling nå i ettermiddag, forteller krimsjef Tore Løwengren ved politiet i Halden. – I tillegg har vi pågrepet to personer, bosatt i Østfold, som vi tror skulle ha smuglervarene. De blir avhørt i løpet av dagen, så får vi ta stilling til hva vi gjør videre med dem.

Tollbeslag-2

Det ble funnet øl, vin og brennevin i lasten.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.