NRK Meny
Normal

Tollerne stoppet trailer fullastet med alkohol

Beslagla til sammen 32 000 liter alkohol.

Alkoholbeslag på Svinesund

12 000 liter alkohol og 100 000 sigaretter var skjult blant lasten av sponplater

Foto: Tollvesenet

Tollerne på Svinesund har gjort to store alkoholbeslag den siste tiden.

Alkoholbeslag Svinesund

Traileren var lastet med store mengder alkohol og sigaretter.

Foto: Tollvesenet

De to trailersjåførene som ble stoppet hadde til sammen 32 000 liter alkohol og 100 000 sigaretter i lastene, ifølge en pressemelding.

Det første beslaget ble gjort etter at en av tollerne fikk med seg at en polskregistrert trekkvogn forlot kontrollplassen på Svinesund, uten å ha deklarert last.

En tollpatrulje ble sendt nordover på E6 for å stoppe traileren, og det viste seg at den var lastet med til sammen 10. 800 liter øl, 1. 381 liter brennevin og 100 000 sigaretter.

Den 36-årige polske sjåføren hadde skjult varene blant en stor mengde sponplater. Han ble overlevert til politiet etter beslaget.

Stort beslag etter havari i tunnel

Alkoholbeslag Oslofjordtunnelen

20 000 liter alkohol var skjult blant isolasjonsmateriell.

Foto: Tollvesenet

Det andre beslaget ble gjort da en semitrailer fikk motorhavari i Oslofjord-tunnelen. Sjåføren stakk av etter uhellet, og tollerne i Drammen kontrollerte traileren.

Da fant de til sammen 18. 688 liter øl og 1. 317 liter brennevin, noe som utgjør rundt 1,6 millioner kroner i avgiftsunndragelser.

51 ruller isolasjonsmateriell, to paller grunnmursblokker og 18 pakker isopor var brukt til å skjule alkoholen.

De to alkoholbeslagene ble gjort henholdsvis 7. juli og 3. august, men ble først offentliggjort nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må reparere skader på veier

    Mye av veivedlikeholdet i fylket i sommer vil dreie seg om å reparere skadene fra en tøff vinter. Det sier Arne Bjørklund, som leder driftsseksjonen i veiavdelingen til Statens vegvesen i Østfold. Asfalteringen er nå i gang flere steder i Østfold, og Bjørklund ber bilister vise hensyn

  • Stiller til gjenvalg

    Eivind Normann Borge fra Fremskrittspartiet stiller på nytt som ordførerkandidat for Hvaler Fremskrittsparti ved valget neste høst. Det skriver Fredriksstad Blad.
    68 gamle Borge hadde egentlig tenkt å trekke seg fra politikken, men sier han har fått en rekke henvendelser den siste tiden fra folk som ber ham om å stille til valg igjen.