NRK Meny
Normal

Tok kvelertak på sosialkurator

Sarpsborg-mannen ble så provosert av den nedlatende sosialkuratoren at han tok kvelertak på ham. Nå må han i fengsel.

Rettssal
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

38-åringen fra Sarpsborg hadde i flere år hatt et anstrengt forhold til saksbehandleren, og da de to møttes på sosialkuratorens kontor i januar i fjor, gikk det galt.

Holdt kvelertaket i fem sekunder

På forespørsel om økonomisk bistand til dagsopphold sa kuratoren at mannen måtte selge trygdebilen sin dersom han trengte penger.

Dermed spratt 38-åringen opp fra stolen og tok et kraftig kvelertak på sosialkuratoren og slapp først taket etter omlag fem sekunder.

Deretter nektet han å forlate kontoret før han hadde fått penger.

Først da politiet ankom, gikk han med på å forlate rommet.

På veien ut fikk han anledning til å snakke med en annen ansatt på sosialkontoret. Da fikk han svar på sine spørsmål og fylte deretter ut søknad om dagpenger.

21 dagers ubetinget fengsel

Mannen er i Sarpsborg tingrett dømt til 21 dagers fengsel for sin opptreden.

Retten fant det ikke bevist at berettiget harme kunne betraktes som et formildende element i saken.

Av allmenpreventive hensyn og av hensyn til at ansatte på sosialkontorer er en utsatt gruppe med krav på særskilt vern, ble straffe gjort ubetinget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Dette er helt vanvittig!

    En kvinne bosatt i Askim ble fredag kveld millionær i Norsk Tipping-spillet "Nabolaget". -Dette er helt vanvittig! sa kvinnen da hun fikk telefon fra Hamar. Og siden spillet heter "Nabolaget", vant fem av kvinnens naboer 100.000 kroner hver. Med sine 32 Nabolaget-millionærer ligger Østfold nå på fylkestoppen i spillet som ble etablert for tre år siden. Syv av disse, inkludert fredagens millionær, er fra Askim.

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.