NRK Meny
Normal

Tok kvelertak på sosialkurator

Sarpsborg-mannen ble så provosert av den nedlatende sosialkuratoren at han tok kvelertak på ham. Nå må han i fengsel.

Rettssal
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

38-åringen fra Sarpsborg hadde i flere år hatt et anstrengt forhold til saksbehandleren, og da de to møttes på sosialkuratorens kontor i januar i fjor, gikk det galt.

Holdt kvelertaket i fem sekunder

På forespørsel om økonomisk bistand til dagsopphold sa kuratoren at mannen måtte selge trygdebilen sin dersom han trengte penger.

Dermed spratt 38-åringen opp fra stolen og tok et kraftig kvelertak på sosialkuratoren og slapp først taket etter omlag fem sekunder.

Deretter nektet han å forlate kontoret før han hadde fått penger.

Først da politiet ankom, gikk han med på å forlate rommet.

På veien ut fikk han anledning til å snakke med en annen ansatt på sosialkontoret. Da fikk han svar på sine spørsmål og fylte deretter ut søknad om dagpenger.

21 dagers ubetinget fengsel

Mannen er i Sarpsborg tingrett dømt til 21 dagers fengsel for sin opptreden.

Retten fant det ikke bevist at berettiget harme kunne betraktes som et formildende element i saken.

Av allmenpreventive hensyn og av hensyn til at ansatte på sosialkontorer er en utsatt gruppe med krav på særskilt vern, ble straffe gjort ubetinget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kornhøsten i gang

    Norgesfor Råde mølle har fått inn årets første lass med korn, det er 2–3 uker tidligere enn normalt. Avlingen med høstsådd hvete til bonde Svein Erik Olsen var under halvparten av det han får et normalt år.

  • Fengsel for underslag

    En mann fra Mysen er dømt til fengsel i tretti dager for underslag av 30 000 kroner fra egen arbeidsplass, skriver Smaalenenes Avis. Mannen jobbet i en butikk i indre Østfold, og det var selskapets revisor som fattet mistanke om handlelen var gjennomført selv om de var slettet fra kassen. I et møte med arbeidsgiver tilstod mannen at han i en periode over tre år selv hadde fått pengene kontant, men ikke visst hvor mye det var.