NRK Meny
Normal

Tok farvel med Bendik (18)

Fredag formiddag tok en sorgtung forsamling et siste farvel med Bendik Rosnæs Ellingsen, som ble drept på Utøya.

18-årige Bendik Rosnæs Ellingsen fra Larkollen i Rygge var blant ungdommene som ble drept på Utøya. Mange møtte opp for å hedre ham under begravelsen i Rygge kirke fredag formiddag.

Sammen med familie, venner og politikere var også justisminister Knut Storberget tilstede.

LES OGSÅ:

Med Bendiks død mistet vi “en av våre aller beste unge”. Det er vondt og ufattelig trist.

Knut Storberget

– Står uten ord

Bendik Rosnæs Ellingsen hadde sommerjobb i Justisdepartementet, og skulle jobbe der hele sommeren, bortsett fra når han skulle delta på AUFs sommerleir på Utøya. Storberget kjente derfor Bendik personlig.

– I dag kjenner vi sorgen, fortvilelsen og sinnet over Bendiks død. Vi sliter med å finne mening. Vi finner ikke ord. Der vi står, uten ord, står vi sammen, sa Storberget i sitt minneord.

Bendik Rosnæs Ellingsen begraves

Justisminister Knut Storberget var tilstede i begravelsen, og holdt minneord for Bendik.

Foto: Anders Engen Sandén

Han takket for at familien har gitt så mye kjærlighet og omsorg også til andre, og pekte på at det vil komme lysere dager etter denne hvor minnene om Bendik vil gi mye glede.

– Vi er takknemlige over å ha fått lov til å ha hatt han i våre liv, sa justisministeren.

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Irene Johansen, holdt også minneord for Bendik, og snakket varmt om hans brennende politiske engasjement.

LES OGSÅ:

Åpen og inkluderende

18-åringen var fra Larkollen i Rygge, og var medlem av Moss og Omegn AUF, der han hadde vervet som sekretær. Han var også medlem av AUFs fylkesstyre i Østfold der han var miljøansvarlig.

Sindre Lysø, som er leder i Moss AUF, var en av Bendiks gode kamerater. Han uttrykte et stort savn

– Vi har mistet en kjempegod venn og partikamerat. Du vil alltid bli husket for din iver etter en bedre og mer rettferdig verden, sa Lysø.

Bendik var en omsorgsfull, åpen og inkluderende gutt, som var med på å spre mye glede. 18-åringen er også omtalt som et stort politikertalent, som var med på å utvikle Moss og Omegn AUF.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha nei til utbygging

    Fortidsminneforeningen mener politikerne i Fredrikstad må si nei til å bygge ut en verneverdig villa ved biblioteket i byen. En utbygger ber om å tillatelse til å bygge om herskapshuset på Cicignon til åtte leiligheter og bygge et tilbygg i bakgården med fem leiligheter. Leder i fortidsminneforeningen i Østfold, Jens Bakke mener et ja til utbygging på sikt kan føre til en forringelse av områdets nasjonale verdi.