NRK Meny
Normal

75 kilo hasj og 14 kilo marihuana stanset på grensen

Ved hjelp av narkotikahund ble det funnet to store narkotikapartier på Svinesund for en måned siden.

75 kilo hasj beslaglagt

I bagasjen til en nederlender fant tollerne 75 kilo hasj.

Foto: Tollvesenet

På formiddagen den 8. mars passerte en tyskregistrert bil grensen på den gamle Svinesundsbrua. Den polske føreren var alene i bilen, og han forklarte for tollerne at han kom til Norge for å besøke en dame.

Funnet i hemmelige rom

Beslag av marihuana på Svinesund

Marihuanaen var blant annet skjult i hemmelige rom ved hjulbuene på bilen.

Foto: Tollvesenet

Hensikten med turen må ha vært mer enn damebesøk: En narkotikahund markerte funn, og det avdekket at det var til sammen 13,7 kilo marihuana skjult i hemmelige rom i personbilen. Narkotikaen var pakket i 60 pakker. Gateverdien på narkotikaen er på omkring 1,5 millioner kroner.

– Dette er det største beslaget av marihuana vi har gjort i år, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved Svinesund Tollstasjon.

Polakken ble overlatt til politiet og sitter nå varetektsfengslet. Saken er under etterforskning ved felles kriminalenhet ved Østfold politidistrikt. Politiet ønsker ikke opplyse hvorvidt mannen innrømmer forholdet.

13,7 kg marihuana beslaglagt på Svinesund

Tollvesenet fant 13,7 kilo marihuana i en bil på Svinesund 8. mars.

Foto: Tollvesenet

Skulle på fisketur til Bergen

To dager senere ble en nederlandsk registrert bil stanset etter å ha passert grensen på E6 på den nye Svinesundsbroen ved 13-tiden på ettermiddagen. Den nederlandske føreren, som var alene i bilen, fortalte tollerne at han var på vei til Bergen for å fiske. I bagasjen hadde han en del fiskeutstyr.

Denne bilen ble også undersøkt av narkotikahund. Etter at hunden markerte ble bilen skannet. Da fant tollerne flere pakker med hasj gjemt i bager i bagasjerommet og under baksetet i bilen.

Det var til sammen 75 kilo hasj i bilen. Samlet pris til brukere på dette er på vel 7,5 millioner kroner.

Fredriksen forteller at dette er det største beslaget av hasj Tollvesenet har gjort hittil i år.

Nederlenderen er også varetektsfengslet. Denne saken blir også etterforsket av felles kriminalenhet ved Østfold politidistrikt. Heller ikke i denne saken ønsker politiet å opplyse om mannen innrømmer forholdet.

75 kilo hasj beslaglagt på Svinesund

En del av hasjen var pakket i kofferter og bager som lå i bilens bagasjerom.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Dømt for voldtekt av datteren

    En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.