NRK Meny
Normal

– Det bør jo ikke være så lett å gjemme dem

To 17 meter lange semitrailere ble stålet på Ørje i Østfold natt til lørdag. Den ene full av lørdagsgodteri.

Semitrailer stålet på Ørje
Foto: Privat

Rundt klokka 02:00 natt til lørdag ble de to vogntogene stjålet fra parkeringen til Uno Jonssons Åkeri på Ørje i Østfold, nær svenskegrensen.

Tommy Jonsson er deleier i firmaet og forteller at bilene stod parkert ved vaskehallen som bedriften har på norsk side mellom klokka 23 og midnatt fredag kveld, på Svenskeveien 25 (den gamle Shell-stasjonen) på Ørje.

– Da bilene ikke sto der ved ni-tiden i morges, trodde vi først at dem stod i tollen, sier Jonsson. Men da han ut på dagen fikk en telefon med spørsmål om hvor bilene var, så sjekket han GPSen i bilene.

Fulgte GPSen til Årjang

– Da så jeg at de var kjørt avgårde rundt klokka to på natta, og jeg kunne følge GPSen til Årjang. Men cirka klokka 03:30 så må navigeringen ha blitt klippet over, for da stopper sporene.

Bilene har blått styrhus, og hvite hengere. De har logoen til Uno Jonssons Åkeri AB over frontruta. Registreringsnumrene på bilene er henholdsvis MLC-380 og RXC-656.

Politiet i Østfold har nå gått ut med etterlysning:

Laster Twitter-innhold

På sjåførrommet på Ørje henger nøklene igjen i nøkkelskapet, og Tommy Jonsson aner ikke hvordan bilene er tatt. Lørdag ettermiddag kjørte han rundt i skogsområdene i Årjang for å lete etter bilene.

– Det stjeles mange biler

– De er jo 17 meter lange så det bør ikke være så lett å gjemme dem, sier Jonsson.

Han har sittet konstant i telefonen siden tyveriet ble oppdaga, og varsla politi og grensemyndigheter i både Norge og Sverige.

Hva tror du har skjedd?

– Jeg vet ikke, men jeg vet det stjeles mye biler. Men hvor de er, eller hvem som kan ha tatt dem aner jeg ikke, sier svensken.

Verdi: Fire millioner pluss lasta

Hver bil og henger koster rundt to millioner i innkjøp. I tillegg var begge hengerne fullstappa av varer.

Den ene var lasta med 66 paller med Candy King-varer, godteri som skulle til Rema 1000 på Vinterbro. Den andre hadde 41 paller som skulle til Frysekompaniet i Larvik, sju paller til Coop i Oslo, og en pall som skulle til Bergen via Oslo.

Bilene skulle losses, og lastes på nytt til uka, men tyveriet blir nå en kattepine for firmaet.

– Det er klart, vi har varer som skal ut, og kunder vi må ta vare på, så dette er ikke bra, sier Jonsson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 18.50: Se Østfold-nyhetene her

  • Kontroll på skogbrann

    Brannmannskapene som har jobbet i hele dag med å slokke skogbrannen i Trøgstad, har nå kontroll på brannen. – Brannårsak skal være lynnedslag, forteller brannsjef, Bjørn Stolt, til Smaalenenes Avis. Det vil foregå ettersokking på stedet de neste par dagene.