NRK Meny
Normal

Tidligere Kraftfestival-sjef tiltalt for manglende regnskapsføring

Tidligere sjef for Kraftfestivalen i Askim er tiltalt for å ikke ha ført regnskap for selskapet i 2010.

Den tidligere sjefen for Kraftfestivalen i Askim er tiltalt for brudd på bokføringsloven i 2010, det siste året den tiltalte drev festivalen.

Nå må han møte i Heggen og Frøland tingrett i oktober, forteller politiadvokat Tor Anders Persen i Follo politidistrikt.

Tiltalt for manglende regnskap

– Beslutningen lyder brudd på bokføringsloven. Det betyr at påtalemyndigheten mener at daglig leder ikke har ført regnskap for selskapet sitt. Tidsperioden er hele 2010, sier han til NRK.

Politiet understreker at den tidligere lederen for Kraftfestivalen ikke er tiltalt for noen form for økonomisk utroskap, men bare for ikke å ha ført regnskap eller levert inn momsoppgave.

Selskapet Indre Østfold Reklame AS, en videreføring av Kraftfestivalen Drifta AS, ble slått konkurs i desember 2010.

– Ikke den mest alvorlige tiltalen

Strafferammen for brudd på bokføringsloven er bøter. I de groveste tilfellene er det fengsel på inntil tre år.

Påstanden i denne saken vil imidlertid bli lavere, sier politiadvokat Tor Anders Persen.

– Bokføring eller regnskapsføring er en sentral plikt. Når det gjelder denne saken er det vanskelig å si konkret hva som vil bli påtalemyndighetens påstand, men det er jo ikke den mest alvorlige tiltalen, sier Persen til NRK.

Det har ikke vært mulig å få den tidligere Kraftfestivalsjefen i tale, til tross for utallige henvendelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.