NRK Meny
Normal

Tatt med 641 kilo oliven

To menn ble i helgen stoppet med 641 kilo oliven og 50 kilo pistasjnøtter på svenskegrensen.

Illustrasjonsfoto grensehandel
Foto: Rainer Prang / NRK

De to personene, én i 50-årene og én i 20-årene, kjørte en svenskregistrert bil, men det er usikkert hvilken nasjonalitet de faktisk hadde.

- Visste ikke hvor de skulle

Mennene hadde ikke papirer på det de hadde med seg i bagasjen.

- De forklarte at de skulle levere varene et sted. Problemet var bare at de ikke husket hvor det skulle leveres, forteller kontorsjef ved grensekontrollen, Wenche Fredriksen.

Ifølge Fredriksen ble de to mennene ikke overlevert politiet, men vil få en reaksjon i etterkant.

I tillegg til dette, beslagla tollerne ved Svinesund blant annet 106,5 kilo tobakk, 170 kilo kjøtt, 160 gram marijuana og nesten et halvt tonn øl fra fire forskjellige biler i helgen. Bilene hadde ikke tilknytning til hverandre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fryktet spredning

    Sarpsborg Brannvesen driver nå med etterslukning etter at det brant i en campingvogn på Bådstangen i Trøsken. Det hadde tatt noe fyr i skogen rundt, men det er nå slukket, ifølge alarmsentralen.

  • Kuttskader i magen

    Politiet meldte i natt at de rykket ut med store politistyrker til Mysen etter at ei dame ble funnet med kuttskader i magen på en bensinstasjon. Kvinnen ble fløyet til Ullevål, hvor hun er til behandling. Kun overfladiske skader. Politiet melder at de har sikret gode spor fra stedet og har avsluttet den operative politinnsatsen på stedet.