NRK Meny
Normal

Sykehuset halvferdig

Det nye østfoldsykehuset på Kalnes vil være halvferdig om få uker. Det skal feires, sier prosjektdirektøren.

Nytt sykehus på Kalnes

Det nye sykehuset på Kalnes tar form, og skal stå ferdig i 2015.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Sykehuset er beregnet å koste 5,5 milliarder kroner, og skal stå ferdig på høsten 2015.

Nå nærmer det seg halvferdig. Prosjektdirektør Dag Bøhler skal markere dette om et par måneder, og tenker seg en feiring.

- Vi har nå lagt ned halve verdien av det vi skal bygge, og i slike prosjekter er det viktig å markere milepæler. Derfor vil det bli en markering i månedsskiftet august/september for alle som jobber på anleggsplassen.

82 500 kvadratmeter

Sykehuset blir det største bygget i Østfold, og har kommet så langt at hele bygningsmassen er på plass, og er godt synlig for de som kjører forbi på E6.

Nå går prosjektet inn i sin mest intensive fase.

- Det blir fullt trykk fra i høst, og da kommer vi opp i mot 800 årsverk. Det vil vare til neste sommer. Deretter vil det være rundt 500 personer som holder på med sykehuset fram mot ferdigstillelse, sier Dag Bøhler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt navn på storkommune klart

    Den nye kommunen i indre Østfold skal hete «Indre Østfold.» Det er kommunalminister Jan Tore Sanner som presenterte det nye navnet på møte for fellesnemnda til storkommunen i dag.

  • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

    Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.