NRK Meny
Normal

Sykehuset halvferdig

Det nye østfoldsykehuset på Kalnes vil være halvferdig om få uker. Det skal feires, sier prosjektdirektøren.

Nytt sykehus på Kalnes

Det nye sykehuset på Kalnes tar form, og skal stå ferdig i 2015.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Sykehuset er beregnet å koste 5,5 milliarder kroner, og skal stå ferdig på høsten 2015.

Nå nærmer det seg halvferdig. Prosjektdirektør Dag Bøhler skal markere dette om et par måneder, og tenker seg en feiring.

- Vi har nå lagt ned halve verdien av det vi skal bygge, og i slike prosjekter er det viktig å markere milepæler. Derfor vil det bli en markering i månedsskiftet august/september for alle som jobber på anleggsplassen.

82 500 kvadratmeter

Sykehuset blir det største bygget i Østfold, og har kommet så langt at hele bygningsmassen er på plass, og er godt synlig for de som kjører forbi på E6.

Nå går prosjektet inn i sin mest intensive fase.

- Det blir fullt trykk fra i høst, og da kommer vi opp i mot 800 årsverk. Det vil vare til neste sommer. Deretter vil det være rundt 500 personer som holder på med sykehuset fram mot ferdigstillelse, sier Dag Bøhler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.