NRK Meny
Normal

Sykehjem arvet millionbeløp

– Ytterst sjeldent at et sykehjem arver så mye penger.

Rolvsøy sykehjem

Rolvsøy sykehjem har arvet nesten 1,7 millioner kroner.

Foto: Fredrikstad kommune

Rolvsøy sykehjem i Fredrikstad har grunn til å juble. De har arvet nesten 1,7 millioner kroner av et ektepar, skriver Fredriksstad Blad.

– Det er et ektepar som har testamentert en gave til oss. Den har blitt ganske stor, sier etatsleder for omsorgssentrene i Fredrikstad kommune, Birgitte Skauen Kopperud til NRK.

Nyheten ble mottatt med stor glede på sykehjemmet.

– Det er helt fantastisk å få så mye penger. Det er penger som vi tenker skal komme brukerne til gode, og det er godt på et slunknet kommunebudsjett, sier Kopperud.

Det hender at sykehjem arver penger, men det er ikke ofte det dreier seg om et millionbeløp.

– Det er veldig lite vanlig. Det er ikke ofte man opplever det. I min lage fartstid har jeg hørt om det, men har aldri opplevd det, så det er veldig veldig sjeldent.

Nå skal det opprettes en gruppe som kan forvalte pengene på best mulig måte.

– Men vi har lenge drømt om å etablere en sansehage eller opplevelseshage på Rolvsøy sykehjem. Det er nok et sterkt ønske blant beboere, pårørende og ansatte at vi i hvert fall skal bruke mye av de pengene til det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Krever flere frittgående høns

    Nortura ber 40 eggprodusenter her i landet om å legge om til frittgåande høns. Årsaken er nye krav fra matindustrien, skriver Nationen. I fjor ba Nortura 87 produsenter om å legge om, etter at Norgesgruppen bare ville selge egg fra frittgående høns. Nortura skriver i et brev at dersom produsentene ikke legger om, kan eggproduksjonen bli erstattet av import fra utlandet.

  • Tatt på fersk gjerning

    Politiet pågrep to polske dieseltyver i Sarpsborg sent i går kveld. Mennene forsøkte å stjele diesel fra tunge kjøretøy på en oppstillingsplass på Alvim. Det ble gjort beslag i hevert med pumpe og store kanner.