NRK Meny
Normal

Svensk Udinese-spiller til FFK

Fredrikstad har hentet svenske Andreas Landgren (22) fra serie A-klubben Udinese på lån.

Andreas Landgren (t.h.) går til Fredrikstad FK

Svenske Andreas Landgren (t.h.) går til Fredrikstad FK.

Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Midtbanespilleren skal spille for FFK fra 5. august og sesongen
ut, men østfoldingene har sikret seg kjøpsopsjon på svensken, skriver f-b.no.

Leieavtalen er finansiert gjennom supportertiltaket «Folkets spiller», der salg av effekter og innsamlingsaksjoner har sørget for de nødvendige midlene.

FFK-fansen står med andre ord bak finansieringen.

– Vi er svært takknemlige for støtten vi fått gjennom Folkets spiller, uten de midlene så hadde denne overgangen ikke vært mulig, sier sportssjef Joacim Jonsson til FFKs nettsted.

– Passer veldig godt inn

Landgren har kontrakt med italienske Udinese fram til sommeren 2013. Han har ikke spilt noen A-lagskamper for klubben. Forrige sesong var svensken på utlån hos Willem II, som rykket ned fra nederlandsk æresdivisjon i mai.

Klubben vil foreløpig ikke bekrefte at Landgren har signert for FFK, men viser til at spilleren skal presenteres i pausen i kveldens kamp mot Brann.

– He-he, jeg sier ikke navnet, men spilleren passer veldig godt inn i vår spillestil, sier FFK-trener Tom Freddy Aune til NRK.no.

Cristian Gamboa var Folkets spiller i FFK i fjor.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vann i veibanen på E18

    Politiet opplyser at bakgrunnen for trafikkulykken på E18 ved Elvestadkrysset er mye vann i veibanen. En bil kjørte inn i en stor vanndam i venstre felt som førte til at bilen ble dratt mot høyre og traff en annen bil i høyrefelt. Ansvarlig veimyndighet er varslet for å få drenert vannet.

  • Sparta-seier i Stavanger

    Sparta vant 3–1 mot Stavanger på bortebane i Rogaland. Henrik Knold scoret sarpingenes siste mål i tredje periode. Sparta ligger på andreplass på tabellen.