Stormen har passert

Ekstremværet «Synne» har skyllet over Sør-Norge. Det har satt sine spor.

Høy vannstand Fredrikstad

Vannstanden har ikke økt i løpet av morgentimene søndag, opplyser politiet. Bildet er fra Fjeldberg Båthavn i Fredrikstad søndag morgen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Den verste nedbøren antas nå å være over, melder Meteorologisk institutt.

Selv om «Synne» har dratt forbi, så er det fortsatt høy vannstand flere steder i Østfold. Lenger sør i landet er vannføringen fortsatt stigende, blant annet i Agder og Rogaland, opplyser vakthavende hydrolog i NVE, Heidi Stranden, i natt.

Strømløst i indre Østfold

Store deler av indre Østfold var også uten strøm en stund i natt. Årsaken til strømbruddet er ikke kjent, men ifølge Hafslund skal strømmen være tilbake overalt tidlig søndag morgen

Natt til søndag meldte både politi og brannvesen at de har vært ute og fjernet trær i veibanen.

Laster Twitter-innhold

Sør i Østfold står biler under vann, og trær er blåst over ende.

Laster Twitter-innhold

– Men nå går det greit i fylket vårt, det faller riktignok ned noen trær i ny og ne, men alle har strøm nå, og vannstanden har ikke blitt noe verre i løpet av natta, ifølge operasjonslederen i Østfold politidistrikt.

Les også: – Nå MÅ folk sjekke båtene sine!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lavere overskudd for Borregaard

    Borregaard gikk med 145 millioner kroner i overskudd på driften tredje kvartal i år. Det er 52 millioner mindre enn i samme periode i fjor.
    Selskapet forklarer det med høyere utgifter i ligninvirksomheten og kostnader knytta til oppstart i Florida Høyere tømmerpriser og økte kostnader for natronlut har også ført til at resultate til Borregaard har gått ned. Omsetningen i tredje kvartal var 1150 millioner mot 1089 millioner i samme kvartal i fjor.

  • Gjellestadskipet bør bli i Halden

    Det nyoppdagede Gjellestadskipet" bør få sin utstillingsplass i hjembyen.
    Det mener ordfører i Halden, Thor Edquist. I går fortalte NRK at det nye Vikingtidsmuseumet som er planlagt bygd på Bygdøy i Oslo er tegnet for lite og at det ikke blir plass til "Gjellestadskipet" dersom det blir gravd frem