NRK Meny
Normal

Stormen har passert

Ekstremværet «Synne» har skyllet over Sør-Norge. Det har satt sine spor.

Høy vannstand Fredrikstad

Vannstanden har ikke økt i løpet av morgentimene søndag, opplyser politiet. Bildet er fra Fjeldberg Båthavn i Fredrikstad søndag morgen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Den verste nedbøren antas nå å være over, melder Meteorologisk institutt.

Selv om «Synne» har dratt forbi, så er det fortsatt høy vannstand flere steder i Østfold. Lenger sør i landet er vannføringen fortsatt stigende, blant annet i Agder og Rogaland, opplyser vakthavende hydrolog i NVE, Heidi Stranden, i natt.

Strømløst i indre Østfold

Store deler av indre Østfold var også uten strøm en stund i natt. Årsaken til strømbruddet er ikke kjent, men ifølge Hafslund skal strømmen være tilbake overalt tidlig søndag morgen

Natt til søndag meldte både politi og brannvesen at de har vært ute og fjernet trær i veibanen.

Laster Twitter-innhold

Sør i Østfold står biler under vann, og trær er blåst over ende.

Laster Twitter-innhold

– Men nå går det greit i fylket vårt, det faller riktignok ned noen trær i ny og ne, men alle har strøm nå, og vannstanden har ikke blitt noe verre i løpet av natta, ifølge operasjonslederen i Østfold politidistrikt.

Les også: – Nå MÅ folk sjekke båtene sine!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.