NRK Meny
Normal

Stormen har passert

Ekstremværet «Synne» har skyllet over Sør-Norge. Det har satt sine spor.

Høy vannstand Fredrikstad

Vannstanden har ikke økt i løpet av morgentimene søndag, opplyser politiet. Bildet er fra Fjeldberg Båthavn i Fredrikstad søndag morgen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Den verste nedbøren antas nå å være over, melder Meteorologisk institutt.

Selv om «Synne» har dratt forbi, så er det fortsatt høy vannstand flere steder i Østfold. Lenger sør i landet er vannføringen fortsatt stigende, blant annet i Agder og Rogaland, opplyser vakthavende hydrolog i NVE, Heidi Stranden, i natt.

Strømløst i indre Østfold

Store deler av indre Østfold var også uten strøm en stund i natt. Årsaken til strømbruddet er ikke kjent, men ifølge Hafslund skal strømmen være tilbake overalt tidlig søndag morgen

Natt til søndag meldte både politi og brannvesen at de har vært ute og fjernet trær i veibanen.

Laster Twitter-innhold

Sør i Østfold står biler under vann, og trær er blåst over ende.

Laster Twitter-innhold

– Men nå går det greit i fylket vårt, det faller riktignok ned noen trær i ny og ne, men alle har strøm nå, og vannstanden har ikke blitt noe verre i løpet av natta, ifølge operasjonslederen i Østfold politidistrikt.

Les også: – Nå MÅ folk sjekke båtene sine!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NAV-brukere må vente i gågata

    NAV-kontoret i Sarpsborg får kritikk av brukerne for at de må stå ute i gågata og vente på å bli sluppet inn av sin saksbehandler, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Mange føler at de nærmest blir satt i en gapestokk når de står utenfor NAV-kontoret og venter. NAV-lederen sier det vil bli endringer, men først fra nyttår.

  • Hentet penger i Norge

    En polakk ble stanset på vei ut av Norge på Svinesund tidligere denne uka, og da fant tollerne 90.000 norske kroner i bilen. Mannen ville ikke gi noen forklaring på hvor pengene kom fra, så de ble beslaglagt. Mannen ble også kontrollert da ha kom til Norge tidligere samme dag. Da fant tollerne ikke noe av interesse.