Stoltenberg startet fengselbygging

Etter å ha spist jordbær på Hvaler, dro statsministeren til Halden, der han markerte byggestart av det nye storfengselet i Halden.

Statsminister Jens Stoltenberg hadde sin avsluttende pressekonferanse før sommeren på Hvaler
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Et fulltallig pressekorps møtte på statsminister Jens Stoltenberg da han ankom Skjærhalden i formiddag.

Denne uka er regjerningen på turne i landets fylker, og i Østfold møtte han pressen på Hvaler for å legge frem regjerningens skryteliste over hva den har gjort siden valget.

Fra Hvaler til Halden

Men for Østfold var resten av Stoltenbergs program vel så viktig. Fra Hvaler gikk turen til Halden der han for en kort stund ble skogsarbeider - for å markere anleggsstarten for det nye fengslet i Østold.  

Mens Stoltenberg gjorde unna pressekonferansen sto haldensordfører Per Kristian Dahl i skogkanten og ventet på den offisielle starten på anleggsarbeidet for det nye fengslet i Østfold.

Her skulle nemlig skogsarbeider Stoltenberg i aksjon. Og ordføreren fikk skryt av statsministeren for sin innsats for å få fengselet til Halden.

Selv var Dahl svært fornøyd med at Stoltenberg kom for å åpne byggeplassen.

- Dette er en stor dag. Her blir det arbeidsplasser. Dette kommer til å skape ringvirkninger for det lokale arbeidslivet. Vi ønsker å være med på å tilrettelegge dette så mye vi kan.

- Viktig for hele landet

Storfengselet, med 251 plasser skal stå klart om tre år.

Statsministeren mener byggestarten er viktig for hele Norge.

- Det står flere mennesker i kø for å komme inn i fengsel, enn det er folk som soner. Det er helt uakseptabelt. 

- Jeg tror folk er opptatte av at de som har en dom, soner i fengsel. Jeg tror faktisk også at de domfelte er glade for at vi gjør noe med fengselsplassene. Det er ingenting som er værre enn å ha en dom på seg, og måtte gå og vente på å få sonet straffen, sier han til NRK.