NRK Meny
Normal

Stengte tunnel på grunn av væpnet mann

Politiet stengte søndag Eidet-tunnelen for å få kontroll på en mann som var bevæpnet med et gassdrevet håndvåpen.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet meldte om hendelsen på Twitter klokken 12:28. Da ble E6 stengt i begge retninger etter at noen observerte en mann som befant seg over tunnelåpningen, og som så ut til å ha et skytevåpen.

– Vi har kontakt med mannen, men ikke kontroll, sa politiets operasjonsleder Terje Marstad til NRK få minutter senere. Klokka 12:46 melder politiet at de har kontroll på mannen, og han hadde noe de beskriver som et gassdrevet håndvåpen.

– Det er et luftvåpen, men det har vanligvis mere slagkraft enn det folk tenker på når det gjelder vanlige luftvåpen. Men det ser ut som et ordinært håndvåpen. Og det kan være farlig på kortere avstand.

Fåmælt kjenning

Mannen er i 20-årene og vil bli siktet for ulovlig våpenbesittelse og for å forstyrre ro og orden og fri ferdsel.

– Han sa ikke særlig mye. Vi hadde problemer med å finne ut hvem han var, siden han ikke ville snakke. Men det var noen av våre folk der ute som kjente ham igjen, soer politiets operasjonsleder.

Marstad beskriver mannen som en som er kjent både for politiet og helsevesenet. Han er tidligere knyttet til kriminell aktivitet, og skal nå til en psykisk helsevurdering.

– Vi er på vei til lege med ham nå, bekrefter Marstad.

E6 er åpnet for trafikk igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.

  • -Dette er helt vanvittig!

    En kvinne bosatt i Askim ble fredag kveld millionær i Norsk Tipping-spillet "Nabolaget". -Dette er helt vanvittig! sa kvinnen da hun fikk telefon fra Hamar. Og siden spillet heter "Nabolaget", vant fem av kvinnens naboer 100.000 kroner hver. Med sine 32 Nabolaget-millionærer ligger Østfold nå på fylkestoppen i spillet som ble etablert for tre år siden. Syv av disse, inkludert fredagens millionær, er fra Askim.