NRK Meny
Normal

Sp og KrF jevnstore i Rømskog

Valgresultatet gir neppe noe fasitsvar om hvem som blir ordfører i Rømskog de neste fire årene. Senterpartiet og Kristelig Folkeparti får fem plasser hver i kommunestyret.

Ordførerkandidater i Rømskog

Thor Håkon Ramberg (KrF) (t.v.) og Gudbrand Kvaal (Sp) har jevnstor støtte i Rømskogs befolkning.

Foto: Privat

Valglogo

Velgerne i Rømskog hadde bare tre lister å velge mellom. 37,8 prosent av velgerne la Senterpartiets liste i valgurna, og det ga partiet fem plasser i kommunestyret.

Kristelig Folkeparti fikk 35,7 prosent av stemmene, og det vil også gi fem plasser i kommunestyret. Begge de to partiene går fram med et mandat. Det skjer på bekostning av Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Fremskrittspartiet stilte ikke liste ved valget i kommunen denne gang.

Arbeiderpartiet fikk 26,5 prosent av stemmene, noe som gir dem tre plasser i kommunestyret.

Valgdeltagelsen var på 78 prosent i Rømskog. 430 av de 551 stemmeberettigede i kommunen stemte ved valget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.