NRK Meny
Normal

- Føler Anne Beathe har støtte

- Jeg har en følelse av at det er flertall i Østfold for å stemme på Anne Beathe,men det er hemmelig valg i Senterpartiet, sier medlem i valgkomiteen Knut Herland fra Eidsberg.

Knut Herland

Knut Herland er medlem av Senterpartiets valgkomite

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

I valgkomiteen har han gått inn for Anne Beathe Tvinnereim som ny første nestleder i Senterpartiet.

Herland mener det er vanskeligere enn før å spå utfallet av valget fordi det er en ny valgordning i partiet. Det er langt flere delegater som har stemmerett enn det har vært tidligere. Fra Østfold møtere 15-16 kandidater.

Hemmelig valg

- Det er skriftlig valg og vi har ikke bunnet noen fra Østfold og kan heller ikke gjøre det, sier Knut Herland.

Det er en demokratisk kamp, men jeg forventer i morgen når alt er talt opp, og vi vet hvem som har seiret, så må alle begynne å jobbe sammen.

Knut Herland syens mediene kun har fokusert på en ting og det er personer. Nå håper han det skal dreie seg om politikk igjen.

På tide å snakke politikk

- Det er mange saker fra regjeringen som Senterpartiet har gode synspunkter på og da er det viktig at vi får målbært dmt. Matsikkerhet, det med trygyg mat og god mat i landet vårt, det er alle opptatt av.

Knut Herland sitter som første nestleder i Østfold senterparti. Lokalt mener han at partiet har jobbet godt, men også her har uroen vært merkbar.

- Folk blir urolige og lurer på hva som skjer, men lokalt sett synes jeg det har fungert selv om vi gjerne skulle vært uten den uroen som er nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.