Sønn døde etter voldshendelse - far siktet

En mann i 40-årene er død etter en voldshendelse i Ørje natt til søndag. Faren til avdøde er pågrepet og siktet i saken.

Politi

Politiet er nå i nabolaget for å snakke med folk.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Politiet ble oppringt 00.47 og fikk forklart at en voksen sønn utøvde vold mot foreldrene med et slagvåpen. Politiet rykket ut med flere bevæpnede patruljer fra Østfold og Follo, og ambulanse ble også sendt mot stedet. Det skriver Øst politidistrikt i en pressemelding søndag.

Faren ringte politiet

Politiet kom frem til stedet hvor de fant en skadet mann. Kort tid etter at luftambulansen hadde landet ved hjemmet, omtrent 01.52, ble den skadde mannen erklært død. Den døde mannen er i 40-årene og bosatt i Oslo, skriver politiet.

Politiadvokat Jon Granrud sier at det var faren som ringe til politiet. Faren, i 70-årene, er siktet for grov kroppsskade. Både den siktede og hans kone fikk skader og ble kjørt til sykehuset Kalnes. Mannen er skrevet ut fra sykehuset og skal bli avhørt av politiet på Grålum.

Ifølge naboer av ekteparet er det hele veldig uforståelig.

– Vi er i sjokk. Dette skjedde helt uten forvarsel. Det er snakk om rolige og sinndige personer, sier naboer som ønsker å være anonyme.

De beskriver nabolaget som et stille og rolig område.

Kan være nødverge

Én av teoriene politiet arbeider ut i fra er at hendelsen dreier seg om en nødvergesituasjon. De involvertes nærmeste pårørende er varslet. Granrud ønsker ikke å si noe om hvordan sønnen døde.

– Foreløpig er det opplysninger som tyder på at sønnen har vært voldelig ovenfor mor og far. Og at sønn har vært utsatt for vold av far. Da politiet kom til stedet var sønnen i live, men han døde like etterpå.

Blir avhørt i løpet av dagen

Hva gjør politiet videre nå?

– Det er mange arbeidsoppgaver som må gjøres når man har en slik sak. I første omgang er det teknisk etterforskning på stedet. Og så er det i første rekke avhør av mor og far.

Mannens forsvarer, Vegard Lien, ønsker ikke å kommentere saken.

– Det er altfor tidlig. Jeg ønsker ikke å kommentere saken i dag, sier han.