NRK Meny
Normal

Søker om å arrangere skutefest igjen

Fredrikstad kommune ønsker igjen å være vertshavn for den internasjonale seilregattaen Tall Ships' Races.

Tall Ships races

Fredrikstad kommune vil igjen være vertshavn for Tall Ships Races i 2019.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Sommeren 2014 fikk Fredrikstad besøk av seilskuter og fullriggere fra hele verden da byen var vertskap for seilregattaen Tall Ships' Races. Både arrangøren, kapteiner og mannskap mente at arrangementet var vellykket.

Ordfører Jon-Ivar Nygård

Ordfører i Fredrikstad Jon-Ivar Nygård.

Foto: Tor Rene Stryger

Fredrikstad kommune ønsker å gjenta suksessen og søker om å arrangere Tall Ships' Races i 2019. Det vedtok et enstemmig formannskap torsdag.

– Det er utformet en søknad som formannskapet har tatt til etterretning og som blir vår søknad. I tillegg er det godkjent et foreløpig budsjett frem til 2019, sier ordfører i Fredrikstad Jon-Ivar Nygård (Ap) til NRK.

Kommunens økonomiske bidrag til festivalen kommer til å bli omtrent det samme som sist.

Tall Ships' Races Fredrikstad

Fredrikstad kommune var vertshavn for skutefesten i 2014.

Foto: Walter Schøffthaler

– Det er snakk om 6,75 millioner kroner. Totalbudsjettet er på 15,1 millioner, så det er i underkant av halvparten, sier Nygård.

Skutefesten i fjor sommer gikk 3,5 millioner kroner i pluss. En del av det skal gå til en ny skutefest.

– Vi har satt av i underkant av to millioner kroner av det til et fond for å kunne arrangere Tall Ships' Races igjen på nytt i 2019, sier ordføreren.

Fredrikstad var også vertshavn for Tall Ships' Races i 2005.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sveiva kom tilbake

    Det står 2-2 i NM-finalen i innebandy for menn etter at Sveia scoret to mål i den andre perioden mot Greåker. Hans Jonas Klefbeck og Kenneth Skistad scoret Greåkers mål i den første perioden.

  • FFK-seier i lokaloppgjør

    Kveldens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad i 2. divisjon endte med 2-0 seier til FFK. Rocky Lekaj sendte bortelaget i føringen etter 22 minutter, før Kjell Rune Sellin doblet ledelsen på et straffespark like etter pause. Seieren var FFKs første på bortebane i serien på 671 dager.