NRK Meny
Normal

Slik vil Sp erobre «halve Østfold»

Østfold Senterparti startet i dag sin turné før høstens lokalvalg. Ved å bruke sykkel, båt, kano og buss ønsker partiet å sitte igjen med åtte Østfold-ordførere til høsten.

Johan Edvard Grimstad og Elin Tvete

Slik skal Johan Edvard Grimstad og Elin Tvete overbevise velgerne om at Senterpartiet fortjener ordførerne i nesten halve Østfold.

Foto: Petter Larsson/NRK

Fylkesordførerkandidat Johan Edvard Grimstad i Senterpartiet startet i dag på en rundtur i Østfold for å vinne velgernes gunst.

Partiet satser på å sitte igjen med mer enn dobbelt så mange ordførere i Østfold etter høstens valg, som de har i dag.

– Jeg tror faktisk at det kan være gode muligheter, fordi vi er et veldig tydelig alternativ. Vi er tydelige for lokalsamfunn. Det er veldig mye sentralisering, for eksempel på politi, men vil ha lokalt politi og vi vil ha lokal lensmann, forteller han.

Delte meninger

Partiet har i dag ordførerne i Trøgstad, Våler og Aremark. Grimstad har et håp om å få ordførere i Rakkestad, Rømskog, Skiptvet, Eidsberg og Spydeberg i tillegg.

I dag startet fylkesordførerkandidaten på en rundtur i Østfold sammen med andrekandidat Elin Tvete. Startskuddet gikk i Spydeberg – men der har innbyggerne delte meninger om partiet.

Rune Bye

Rune Bye mener at Senterpartiet er et godt alternativ.

Foto: Petter Larsson/NRK

– Senterpartiet har jeg ingen formening om, men jeg håper at Arbeiderpartiet gjør det bra, sier Harald Tangen.

– Jeg tror at han som er ordfører nå, fra KrF, har gjort det bra. Vi er nyinnflyttet, så det er det inntrykket jeg har fått, forteller Monica Ramsrud.

Men for Rune Bye er Senterpartiet et godt alternativ.

– Senterpartiet har en bra politikk og er et grønt parti. De burde ha gode muligheter her i Spydeberg, sier han.

Østfold rundt på sykkel

Johan Edvard Grimstad og Elin Tvete

Senterpartiets toppkandidater Johan Edvard Grimstad og Elin Tvete startet i dag på sin sykkeltur gjennom fylket.

Foto: Petter Larsson/NRK

I løpet av turneen skal toppkandidatene til Senterpartiet blant annet gjøre seg kjent med forholdene for myke trafikanter i fylket. Derfor startet Grimstad og Tvete dagen med å sette seg på sykkelsetet.

– Det gjør vi for det første for å komme oss rundt i hele Østfold, og for det andre for å påpeke miljøperspektivet. I tillegg får vi møtt folk i alle lokalsamfunn og det er viktig for oss, sier Grimstad.

Men han forteller at Sp også vil ha stort fokus på kommunereformen de kommende ukene.

– Jeg håper det vil bli mye om kommunereform, kommunesammenslåing og levende lokalsamfunn. Vi ønsker å gi folk troen på at man kan ha et levende lokalsamfunn overalt, påpeker han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.