NRK Meny
Normal

Slik vil Frp totalforvandle havna i Moss

Frp i Moss vil fjerne containerhavnen og bygge boliger, spa og hotell på havneområdet. Partiet har engasjert arkitekt for å se på hvordan området kan utformes.

Frp sine planer for havneområdet i Moss

Fremskrittspartiet vil fjerne fergetrafikken og containerhavna og gjøre havneområdet mer tilgjengelig for innbyggerne i Moss.

Foto: Fremskrittspartiet Moss

Valglogo

Kommunestyret i Moss har allerede gjort et vedtak om boligbygging og havneutvidelse. Men Frp i byen ønsker en annen utvikling.

Ordførerkandidat Anne Bramo i Fremskrittspartiet vil hele containerhavna til livs.

Anne Bramo

Ordførerkandidat for Fremskrittspartiet i Moss, Anne Bramo, lanserte i dag alternative planer for utviklingen av havneområdet i Moss.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Havna har selvfølgelig arbeidsplasser, men med transformasjon i området vil vi kunne oppnå samme antall arbeidsplasser med kurbad, hotell, kafeer og andre typer næringsområder. Det er dessuten mye mer innbyggervennlig og man vil ikke ha treetasjes containere som dekker den fantastiske utsikten, sier Bramo.

Partiet har engasjert en arkitekt for å tegne opp alternative planer for havneområdet.

– Vi har lenge sagt at containerhavna i Moss ikke egner seg for byutvikling. Vi har engasjert en arkitekt for å tegne opp alternative planer for selve indrefileten i Moss.

Frp sine planer for havneområdet i Moss

Frp vil ha hotell, spa, sykehjem og boliger på havneområdet i Moss.

Foto: Fremskrittspartiet Moss

– Havnestrukturen må effektiviseres

Partiet la frem planene sine mandag og har dermed ikke rukket å få støtte fra andre politiske partier i byen.

Både Arbeiderpartiet og Høyre har vært opptatt av å beholde havna i Moss.

– Men jeg håper at de vil revurdere det når de får se de fantastiske tegningene vi har lagt frem, sier Bramo.

Hun mener videre at tiden er moden for at havnestrukturen i Oslofjorden effektiviseres. Derfor foreslår partiet å legge ned havna i Moss og heller flytte driften til en annen havn i Oslofjorden.

– Oslofjorden har sju havner og veldig mange av dem har ledig kapasitet. Både i Oslo og i Grenlands-området er det ledig kapasitet – for ikke å snakke om Borg Havn, som vel bare utnytter 18 prosent av kapasiteten sin, forteller hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK