NRK Meny

Skal DNA-teste alle mannlige russ

Politiet skal DNA-teste samtlige mannlige russ etter en voldtekt på et russetreff på Fredriksten Festning i Halden i fjor, melder TV2. Over tre hundre russ er sjekket allerede, men fordi det kan ha vært over to tusen menn fra hele landet på festen, så er det en tidkrevende prosess, sier avsnittsleder for vold og sedelighet i Øst politidistrikt, Atle Hauge, til TV2. Politiet skal ha full DNA-profil på den ene gjerningsmannen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bekymret for sykepleiermangel

    Leder for Sykepleierforbundet i Østfold, Karen Brasetvik, er alvorlig bekymret for hvilke konsekvenser sykepleiermangelen i fylkets pleie- og omsorgstjeneste har for pasienter, pårørende og ansatte. Det skriver Brasetvik i en kronikk. Onsdag kunne NRK fortelle om mangel på sykepleiere i hele landet i sommer. Sykepleiermangelen kan løses med handling fra både lokale arbeidsgivere og myndighetene, sier Brasetvik.

  • Skal fjerne TT-kort

    Ventelistene for å få tilskudd til drosje for funksjonshemmede, såkalte TT-kort, skal fjernes. I dag står knapt 400 personer, som innfrir kravene til å få støtte, på venteliste. Fylkestinget har nå vedtatt å sette av 1,5 millioner kroner fra og med neste år for å løse dette. Det forteller nestleder i samferdselskomiteen, Cecilie Agnalt.