Sjekker flere trusseltips

Politiet i Fredrikstad har fått høre fra flere som kan ha sett mistenkelige personer rundt telefonkiosken som ble brukt til å ringe inn telefontrusselen mot Quality hotell i går. Samtalen antyder at det var en ung mann som ringte inn trusselen, opplyser krimsjefen.

Rune Albertsen

Politiet sjekker flere tips i dag, og skal ut på rundspørring blant de næringsdrivende i området, sier krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

– Vi har fått inn noen tips fra publikum som vi jobber med å sjekke ut i dag. Vi er i gang med vitneavhør av flere tipsere, sier krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

– Vi har ingen konkrete mistanker i saken foreløpig, så vi er veldig interesserte i å få alle de tips i kan få fra publikum.

Sjekker tekniske spor

Politiet jobber også med tekniske undersøkelser, og vil også ha en rundspørring i området i dag. Blant annet med de næringsdrivende som hadde gått hjem da aksjonen ble avblåst i går, og politiet kunne starte selve etterforskningen.

Trusselens telefonkiosk

Trusselen ble ringt inn fra denne telefonkiosken ved busstasjonen klokken 14:39 onsdag.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

– Bombetrusler er veldig alvorlig kriminalitet, men det straffes veldig individuelt, forteller Albertsen. Her snakker vi muligens om en ung person, og da tenker vi ofte andre straffealternativer enn lange fengselsstraffer.

– Så det var en ung mann som ringte?

– Lydloggen bærer preg av at det er en ung person som har ringt politiet, ja.

Flere opplysninger om samtalen ønsker ikke Albertsen å gi. Politiet vil ikke gå inn på detaljene i samtalen, utover at det ble gitt et budskap som politiet tolket som en spesifikk bombetrussel mot Quality hotell.

– Er det antydet noen årsak til at hotellet ble truet?

– Det ønsker vi ikke å kommentere på nåværende tidspunkt med tanke på etterforskningen. Det er for tidlig til å konkludere.