Sexdømt etterforsket sedelighetssak

Den sexdømte politimannen fra Østfold blir dratt inn i en sedelighetssak som har pågått i Moss tingrett denne uken.

Tiltalt i vitneboks

Politimannen som ble dømt i Moss tingrett i juni har blitt dratt inn i en sedelighetssak.

Foto: Tegning av Karl Gundersen

Politimannen ble dømt i Moss tingrett for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg sex, og for å ha utvist seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år.

Nå blir han dratt inn i en sedelighetssak som har gått i Moss tingrett denne uka, det skriver Moss Avis.

En 35 år gammel mann står tiltalt for sexovergrep mot sin datter, sønn og en stedatter.

Overgrepet mot stedatteren ble anmeldt til politiet i 2003. Saken ble etterforsket av blant annet den dømte politimannen og senere henlagt.

Politimesteren vil undersøke saken

Statsadvokat Bjørn Aspelund har i retten gitt uttrykk for at det fantes nok beviser i saken til at den burde vært fremmet for retten allerede i 2004.

– Hvis politimesteren i Østfold velger å se etter hva jeg har gjort av etterforskningsmessig arbeid i forbindelse med denne saken, så vil det bli avdekket at jeg bare har foretatt avhørene av den mistenkte, sier politimannen til Moss Avis.

Både politimannen og spesialenheten for politisaker har anket dommen fra Moss tingrett.

Politimester i Østfold, Beate Gangås ble informert om saken i går. Hun har sagt at hun vil undersøke saken nærmere før hun tar en avgjørelse på om arbeidet til politimannen skal etterforskes videre.

– Jeg har bedt om å få mer informasjon om denne saken og dommen når den foreligger, så får vi bestemme hva vi skal gjøre ut fra det. Jeg vet ikke nok om denne saken til å uttale meg ytterligere, sier hun til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Politimester Beate Gangås

Politimester i Østfold, Beate Gangås vil undersøke saken nærmere.

Foto: NRK

Våknet med hånden i trusa til datteren

I retten mandag ble et dommeravhør av den da 13 år gamle datteren avspilt. I opptaket forteller den nå 15 år gamle jenta detaljert om overgrep under et ferieopphold på Gran Canaria i 2009.

35-åringen ble i 2003 anmeldt for et lignende forhold mot en stedatter. Saken ble da henlagt av politiet, men beordret gjenopptatt av statsadvokaten da mannen ble anmeldt for de nye forholdene mot sin egen datter og sønn.

I retten innrømmet faren at han en morgen hadde våknet opp med hånden innenfor datterens truse, men sier det var fordi han trodde at det var hans nye samboer som lå der og ikke hans datter.