NRK Meny
Normal

Setter farge på kornsiloene

Tirsdag kveld lyste kornsiloene i Mysen i grønt og blått og så man nøye etter var det også noen gule kornaks på de enorme betongsøylene.

Lysetting kornsilo Mysen

Lysdesigner, Mathias Anderson (til venstre) og Ketil Trømborg, daglig leder ved Mysen Kornsilo og Mølle.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Tanken bak er å lage en visualisering med det grønne som en base, for en grønn kommune, forklarer lysdesigner Mathias Anderson i Redlight design.

– Så har vi en horisontlinje i midten, hvor vi går over i en blå himmel over. I horisontlinjen er tanken å lage et bilde av et kornfelt i midten, rett og slett i solnedgang.

Under testen på tirsdag var det bare et korn, men lysdesigneren sier de jobber for å få en lokal fotograf til å ta bilder av en kornåker i solnedgang.

Lys kornsilo

Kornsiloen ble farvet i blått og grønt under testingen av lysene tirsdag.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Det må være bygg, det der, sier Ketil Trømborg som var på plass under testingen tirsdag kveld når kornakset viste seg frem.

– Hva synes du, grønt og blått, i stedet for grått som kornsiloen er til vanlig?

– Jeg synes det er greit nok. Men vi er ikke så opptatt av dette. Vi er mer opptatt av vedlikehold og sånt, sier Ketil Trømborg som er daglig leder ved Mysen Kornsilo og Mølle.

– Derfor har vi vaska siloen nå i sommer, slik at det skal være et ordentlig lerret, fortsetter han.

– Har det noe å si for lyssettingen?

– Ja, det har en del å si. Hvis det er svarte striper og sånn, så vil de komme frem. Det blir mørke felter, sier lysdesigneren.

Trømborg kunne også tenkt seg søyler på kornsiloene som sier hvor mye de har fylt opp.

– Det er fullt mulig å få til, sier Mathias Anderson.

Nå gjør han tester og skal skrive en rapport etterpå for å finne ut hva en permanent lyssetting av kornsiloene vil koste. Skulle det bli en permanent løsning vil det bli satt opp lysmaster med kablingen gravd ned i bakken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.