Ser fram til at saken om drapsbestilling er over

Påtalemyndigheten mener at faren til kjæresten hans ønsket ham død. I dag møter kvinnens far for Borgarting lagmannsrett, tiltalt for å ha avtalt drap. Kjærestens bistandsadvokat forteller at klienten fikk livet snudd på hodet i forbindelse med saken.

Borgarting lagmannsrett

Saken går for lagmannsretten i Oslo i dag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bistandsadvokat Eirik Teigstad

Advokat Eirik Teigstad er bistandsadvokat for kjæresten til tiltaltes datter.

Foto: Ingrid Vestre Haram / NRK

– Min klient ser fram til å få avsluttet hele saken og legge dette bak seg. Han føler seg fortsatt utrygg, forteller advokat Eirik Teigstad, som er bistandsadvokat for kjæresten til NRK.

Borgarting lagmannsrett starter i dag behandlingen av ankesaken mot en fredrikstadmannen, som er tiltalt for å ha bestilt drap på datterens kjæreste. Ved behandlingen i Oslo tingrett i fjor ble mannen frifunnet, men påtalemyndigheten anket saken.

Dømt for vold

Den afghanske familiefaren fra Fredrikstad er blant annet tiltalt for vold mot sin datter, frihetsberøvelse, trusler og for å ha inngått drapsforbund. I mars i fjor ble mannen frikjent i Oslo tingrett for å ha betalt 250.000 kroner til en mann for å drepe datterens kjæreste. Et flertall i retten mente dette ikke kunne bevises. Fagdommer Dagfinn Grønvik mente likevel det var bevist at faren hadde inngått en drapsavtale.

Selv om 45-åringen ble frikjent for drapsforbund, ble han likevel dømt til to års betinget fengsel for vold mot datteren.

Mishandlet i et døgn

Ifølge tiltalen ble datterens kjæreste (20) slått ned ved Røa T-banestasjon i Oslo søndag kveld 9. februar 2014, da han var på vei hjem etter å ha besøkt kjæresten i Fredrikstad. Han ble så dratt inn i en bil og kjørt til en adresse ved Økern i Oslo, hvor han ble bundet og mishandlet. Mannen ble sluppet fri etter omtrent et døgn.

45-åringen møter onsdag 30. mars i Borgarting lagmannsrett. Det må også to andre menn, tiltalt for frihetsberøvelse, vold og drapsforbund. Det er satt av fire dager til saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: