NRK Meny
Normal

Sendte kompisen for å ta oppkjøringen

Etter å ha strøket tre ganger på førerprøven bestemte mannen seg for å la en venn kjøre opp.

Statens Vegvesen

DØMT: Mannen fra Asker prøvde å sette inn en vikar for seg da han skulle ta førerprøven. Nå er han dømt i tingretten (illustrasjonsfoto).

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Mannen fra Asker slet med å ta førerkortet, så da han skulle kjøre opp for fjerde gang ved Mysen trafikkstasjon høsten 2011, tok han kontakt med en bekjent som lignet han selv, skriver Smaalenenes Avis.

Men en våken sensor ante ugler i mosen.

– Jeg husker at sensor mente at kandidaten ikke lignet helt på mannen som var avbildet på legitimasjonen. Jeg har aldri vært borte i dette før, fortalte kjørelæreren.

Kjørelæreren reagerte også på at mannen ikke kjente han igjen, selv om de skulle ha hatt en kjøretime dagen før.

Kandidaten ble bedt om å skrive navnet sitt, så underskriften kunne sammenliknes, men da skal han ha skrevet feil navn.

Nå er mannen dømt i Heggen og Frøland tingrett, selv om han hevdet i rettet at det var han som hadde møtt opp til prøven.

På grunn av at saken rakk å bli over tre år gammel før den havnet i retten, fikk mannen strafferabatt. Han fikk 21 dager betinget fengsel og en bot på 3.000 kroner, skriver Smaalenenes Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.