NRK Meny
Normal

Seks skadet i bussvelt

Seks personer skal være lettere skadet etter at en buss veltet i Brusemyrveien i Sarpsborg.

Bussvelt Sarpsborg

Bussvelt i Sarpsborg

Foto: Espen Evensen / NRK

Bussvelt Sarpsborg

Bussvelt i Sarpsborg

Foto: Espen Evensen / NRK

- De skadede skal ha smerter i rygg og nakke, men det ser ikke ut som de er alvorlig skadet, sier operasjonsleder Bjørn Paulsen i Østfold politidistrikt.

Ulykken skjedde klokka halv ti torsdag formiddag og forårsaket en voldsom utrykning med ambulanser.

Først ble det meldt om to skadede, men etterhvert kom Sykehuset Østfold med en pressemelding om at ti person var fraktet til sykehus, og at seks personer var skadet.

- Fire har kun lettere skader, mens to av de skadde foreløpig har en uavklart situasjon, sier informasjonsmedarbeider Trond Degnes.

- Det er svært lav fart i området, men det er også veldig glatt. Bussen skal ha sklidd forholdsvis rolig av veien, men jeg venter fortsatt på tilbakemelding fra patruljen vi har ute på stedet, sier operasjonsleder Paulsen til NRK.

Saltebilen kom først til stedet etter at ulykken hadde skjedd.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekker hygienen ved kiosker

  Steder som serverer hurtigmat, som bensinstasjoner og storkiosker, kan nå vente seg besøk av Mattilsynet i Østfold og Follo.

  Mattilsynet sjekker renhold, personlig hygiene og om maten oppbevares som den skal.

 • Skjebnemøte for sykehusdirektør

  Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

  Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

  Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold