NRK Meny
Normal

Biljakt i gå-fart

Alt annet enn ville tilstander under biljakt i Rakkestad i natt.

Politibiler

Politiet i Rakkestad fikk en enkel jobb med å pågripe en mann etter en «biljakt» i natt.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Det var ikke akkurat scener fra en Hollywood-film som utspilte seg, da en Oslo-mann i slutten av 30-årene ble pågrepet etter en biljakt i Rakkestad i natt.

Mannen, forøvrig en gammel kjenning av politiet, prøvde å stjele en bil i Bergenhus-krysset halv tre i natt, men kjørte seg fast i snøen med denne bilen.

Derfor gikk mannen tilbake til åstedet og hentet en bil han hadde satt fra seg før biltyveriet - i mellomtiden hadde politiet blitt varslet om tyveriet, av den første bilens eier.

Biljakt i lav hastighet

Før politiet rakk å gjøre noe prøvde mannen å kjøre vekk fra stedet i den hensatte bilen. Politiet forsøkte å stanse mannen ved hjelp av blålys, uten hell, men han kom uansett ikke opp i høyere hastighet enn «gå-fart».

Dermed kunne en politimann stille og rolig gå ut av politibilen, åpne døren, og dra biltyven, som i følge politiloggen «fremstod som ruset» ut i snøen, opplyser politiførstebetjent Atle Morset hos Rakkestad Lensmannskontor.

Politiet tok utvidet prøve av biltyven, og de fant også små mengder narkotika på mannen. I tillegg ble det funnet tyvgods i den ene bilen.

Mannen ble tatt med til arrest i Fredrikstad, hvor han sitter hektet for biltyveri, bilinnbrudd og besittelse av narkotika

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

    Bengt-Eigil Ruud gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokken 22.55

  • Barnehagene gikk 12 mill i minus

    Barnehageetaten i Fredrikstad hadde i fjor et underskudd på 11,9 millioner kroner. Det melder Fredriksstad Blad. Avisen skriver at underskuddet kunne vært enda større, men etaten fikk tilført 5,4 millioner kroner fra andre virksomheter i seksjonen.