NRK Meny
Normal

Biljakt i gå-fart

Alt annet enn ville tilstander under biljakt i Rakkestad i natt.

Politibiler

Politiet i Rakkestad fikk en enkel jobb med å pågripe en mann etter en «biljakt» i natt.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Det var ikke akkurat scener fra en Hollywood-film som utspilte seg, da en Oslo-mann i slutten av 30-årene ble pågrepet etter en biljakt i Rakkestad i natt.

Mannen, forøvrig en gammel kjenning av politiet, prøvde å stjele en bil i Bergenhus-krysset halv tre i natt, men kjørte seg fast i snøen med denne bilen.

Derfor gikk mannen tilbake til åstedet og hentet en bil han hadde satt fra seg før biltyveriet - i mellomtiden hadde politiet blitt varslet om tyveriet, av den første bilens eier.

Biljakt i lav hastighet

Før politiet rakk å gjøre noe prøvde mannen å kjøre vekk fra stedet i den hensatte bilen. Politiet forsøkte å stanse mannen ved hjelp av blålys, uten hell, men han kom uansett ikke opp i høyere hastighet enn «gå-fart».

Dermed kunne en politimann stille og rolig gå ut av politibilen, åpne døren, og dra biltyven, som i følge politiloggen «fremstod som ruset» ut i snøen, opplyser politiførstebetjent Atle Morset hos Rakkestad Lensmannskontor.

Politiet tok utvidet prøve av biltyven, og de fant også små mengder narkotika på mannen. I tillegg ble det funnet tyvgods i den ene bilen.

Mannen ble tatt med til arrest i Fredrikstad, hvor han sitter hektet for biltyveri, bilinnbrudd og besittelse av narkotika

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilhenger stjålet i Halden

    Tyver har brutt seg inn i et uthus, og stjålet en tilhenger i Bergbyveien i Halden. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerer ønsker at kabelen skal gå under bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK