NRK Meny
Normal

Så begynte endelig vintersesongen

Snøkanonene i Kjerringåsen har vært i drift 120 timer siden julaften. Lørdag var det nok snø i bakken til at «barnebakken» og «mellombakken» kunne åpne. Og folk lot ikke muligheten gå fra seg.

Kjerringåsen

Masse mennesker fant veien til Kjerringåsen skisenter i dag.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Siden julaften er det produsert 36.000 kubikkmeter snø i Kjerringåsen, melder skisenteret på sine nettsider.

Fortsetter snøproduksjonen

Daglig leder i Kjerringåsen skisenter Leif Skaar er overrasket over at så mange møtte opp. Det var mange både i barnebakken og i mellombakken.

– Været avgjør når den store bakken åpner, men allerede i kveld fortsetter vi med snøkanoner også i den store bakken. Det ligger litt hvitt også der, men vi er ikke på langt nær ferdig, sier Skaar.

Amalie Karlsen Lang og Ingrid Sofie Sanden i Kjærringåsen.

Amalie Karlsen Lang (t.v.) og Ingrid Sofie Sanden på plass i Kjerringåsen i dag.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Ingrid Sofie Sanden fra Hvaler møtte sin kusine Amalie Karlsen Lang fra Aurskog Høland i Kjerringåsen i dag. Begge er glad i snø og er misfornøyd med den snøfattige vinteren så lang. De gleder seg over muligheten til å bruke skiene.

Gøy med vinterstemning

Familie på tur til Kjerringåsen

Christer Nilsen, Emilie Haraldseid Nilsen, Lucas Haraldseid Nilsen og Laila Haraldseid prøvde skia i Kjerringåsen i dag.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Blant dem som var på plass i Kjerringåsen på åpningsdagen var familien Haraldseid Nilsen fra Fredrikstad.

– Vi var en tur på Hafjell før jul, men det er gøy å få vinterstemning i Østfold, er kommentaren fra familien. Emilie sier hun gleder seg når pappa spør.

Familien kommer fra Fredrikstad og hadde en forholdsvis kort kjøretur til vinterstemningen. De er glad i snø og vinter. Mamma Laila Haraldseid er Stord og er vant med høyere fjelltopper og vinter.

Det er moro å ake

Victoria Dalsund

Victoria Dalsund koser seg i bakken.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Det var ikke bare ski som ble brukt i Kjerringåsen denne lørdagen. Victoria Dalsund hadde tatt med seg akebrettet og koste seg i bakken.

– Jeg er veldig glad i snøen og synes det er gøy å ake, sier Victoria.

Bra med snø i Harehjellen

Det finnes også muligheter for å gå på langrennsski. Trøsken Idrettslag har kjørt snøkanon og laget løype.

Føremeldingen på lagets nettsider forteller om noe harde spor etter mildvær, men bra med snø. Det er preparert nye spor lørdag formiddag. Og Harehjelhytta er åpen i helgen.

Kjerringåsen skisenter

Det er flott forhold i de bakkene som er åpne.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.