NRK Meny
Normal

Prøvde å smugle 6,5 kilo hasj

To dansker ble stoppet av tollerne på Svinesund søndag med 6,5 kilo hasj i bilen.

Svinesund tollstasjon

Smuglerne ble stanset av tollerne på Svinesund søndag ettermiddag.

Foto: Lise Åserud, Åserud, Lise

- De to mennene på 50 og 52 år ble stoppet ved 18-tiden søndag kveld, opplyser fungerende avdelingssjef i Halden-politiet, Mona Bergseth.

De to er nå på Halden politistasjon og blir fremstilt for varetekstfengsling etter avhør i dag, ifølge Bergseth.

Mennene er bosatt i Danmark, men politiet er foreløpig svært tilbakeholdne med opplysninger i saken.

Det har vært mange narkotikabeslag på Svinesund i helgen. Blant annet ble en polakk pågrepet med marihuana og amfetamin i trusen .

I tillegg ble en tsjekker som kom med bussen fra Sverige, tatt med 80 gram marihuana på seg. Det var en narkotikahund som sørget for at dette beslaget ble gjort.

Grensekrimleder i Halden, Terje Berget, tror helgens beslag rett og slett er resultat av flere tollkontroller, og han ser ingen sammenhenger mellom beslagene.

Politiet har ingen signaler som antyder at det skal være noe annet enn tilfedigheter, opplyser Berget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slåssing på Lisleby

    Politiet måtte rykke ut for å stanse en slåsskamp på Lisleby i Fredrikstad søndag morgen. Det skriver Fredriksstad Blad. Politiet sier til avisen at det var MC-folk, og mest sannsynlig medlemmer av motosykkelklubben Outlaws. En person skal være sendt til legevakt med skader i hodet.

  • Økning i pasienterstatninger

    Utbetaling av pasientskadeerstatninger går opp i Østfold. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Antallet saker har økt fra 122 i første halvår i fjor, til 132 i samme periode i år. Også utbetalingene har økt fra 15,5 til 23,5 millioner i samme periode. På landsbasis har antall saker gått ned i samme periode.