NRK Meny
Normal

Fant hagle i veikanten langs fluktruta

Sarpsborg-politiet har nå kontroll på begge skytevåpnene som skal ha blitt brukt under skytedramaet i Tunebakken i helgen.

Tunebakken Sandesund

Skytedramaet skjedde utendørs i Tunebakken i Sandesund i Sarpsborg natt til lørdag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Ifølge krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg skal det ha vært en uoverensstemmelse mellom en av de siktede mennene og en av de fornærmede som var bakgrunnen for skytedramaet i helgen.

– Det dreier seg om et pengebeløp, forteller krimsjefen.

Kastet hagle ut av bilen

Krimsjef i Sarpsborg Kai Andersen

Krimsjef Kai Andersen forteller at politiet har kontroll på to skytevåpen.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Politiet har siden hendelsen skjedde lett etter flere gjenstander som gjerningsmennene forsøkte å kvitte seg med under politijakten som oppsto, blant annet et haglegevær og en sort bag.

– Det ble en biljakt etter hendelsen, og det ble da kastet flere ting ut av denne bilen. En hundepatrulje fant haglegeværet i veikanten langs fluktruta i går, sier Andersen.

Hagla som ble funnet skal være skytevåpenet som ble brukt til å slå en av de fornærmede i hodet. Det var også hagla som ble avfyrt.

– I tillegg tok politiet beslag i en pistol innledningsvis i etterforskningen. Vi mener nå å ha kontroll på begge skytevåpnene som ble brukt, sier Andersen.

– Gjør det vanskelig

Alle de tre siktede mennene har tilhold i Moss og skal være godt kjent av politiet der. De tre ble i går varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

Mennene har ikke vært inne til ytterligere avhør hos politiet, men de forklarte seg i retten under fengslingsmøtene i går.

– Det er fortsatt sprik i forklaringene til de involverte. Således gjør de det vanskeligere for både seg selv og for politiet, sier krimsjef Kai Andersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: