Poengdeling mellom opprykksfavorittene

Henrik Kjelsrud Johansen reddet FFK på overtid foran 8281 tilskuere i en dramatisk seriepremiere på Fredrikstad Stadion.

Alex Horwath

8281 tilskuere ble vitne til straffemiss, rødt kort, annulerte mål og scoring på overtid. Serieåpningen på Fredrikstad Stadion inneholdt det aller, aller meste, bortsett fra en vinner.

Fryktelig bittert å få den scoringen i mot når vi har ledet så lenge. Jeg syns vi er hakket bedre og så får vi en mann utvist og da føler jeg at det snur. De skaper ikke så mye, men de får den inn, og det er bittert, sa Branns Erik Huseklepp til NRK.

Erik Huseklepp

Scoret: Erik Huseklepp sendte Brann i ledelsen etter 20 minutter.

–En stor skuffelse

Brann har nok mest grunn til å være skuffet med ett poeng i premieren. Gjestene hadde tre poeng i lomma langt inn i overtiden, men det holdt altså ikke helt inn.

Nei, det gjorde ikke det. Og det er en stor skuffelse. Vi jobbet hardt hele kampen og er bra taktisk, så jeg er skuffet, sier Brann-trener Rikard Norling til NRK.

Hva slags påvirkning har det røde kortet for kamputfallet?

Brann-trener Rickard Nordling

Branns trener Rikard Norling var svært skuffet over ett poeng.

Det er klart at det påvirker det siste kvarteret, eller hva det er. Samtidig så har vi jo et par i stolpen, flere klare målsjanser og et annulert mål som også påvirker, sier Norling.

–Vi virker nervøse

En som hvertfall var hakket mer fornøyd enn sin kollega var FFK-trener Håkon Wibe-Lund. Han roste laget for måten de kom tilbake på, men var skuffet over de første 45 minuttene.

Sånn som kampen utvikler seg, så må vi være fornøyd med ett poeng her. I dag syns jeg ikke vi er gode nok til å ta tre poeng, og det skuffer meg litt, sa FFK-trener Håkon Wibe-Lund til NRK.

FFK-treneren måtte se at gjestene tok styringen i den første omgangen og ledet ved pause.

Håkon Wibe-Lund

FFK-trener Håkon Wibe-Lund.

I første omgang syns jeg vi virker litt nervøse og engstelige og får ikke til det trykket vi ønsker. Vi visste at Brann kom til å ligge lavt og forsøke å kontre på oss og jeg er ikke fornøyd med at vi er så seine og lar dem kontre, sier Wibe-Lund.

Han var derimot langt mer fornøyd med det laget hans viste i den andre omgangen.

Det står stor respekt av at vi klarer å komme ut i andre omgang i den situasjonen vi står i og at vi får med oss ett poeng, sier han.

At så mange som 8281 tilskuere fant veien til Stadion i dag var FFK-sjefen ekstremt fornøyd med.

Helt fantastisk at det kommer så mye mennesker. Det forteller litt om hva som bor i denne byen her. Jeg håper de gikk hjem med en god følelse og at de kommer tilbake neste gang, avslutter Wibe-Lund.

Brann best i åpningen

Brann åpnet klart best i Fredrikstad og hadde flere muligheter til å ta ledelsen. Hjemmelaget på sin side virket nervøse og preget av stundens alvor.

Og gjestene skulle etterhvert få utteling på sjansene sine, da Erik Huseklepp utnyttet en feil fra en nølende Jon Masalin i FFK-målet og kunne enkelt trille inn ledermålet for Brann etter 20 minutter. Før det hadde samme mann skutt i stolpen.

FFK kom mer med etter scoringen, men klarte aldri å skape det helt store og Brann tok derfor med seg en fortjent ledelse til pause.

Dramatisk andreomgang

Brann fortsatte å kontrollere kampen etter pause og burde ledet 2-0 da Jacob Orlov satte inn en retur etter 52 minutter. Svensken ble derimot feilaktig avblåst for offside.

Kvarteret ut i andre omgang fikk FFK en gyllen mulighet til å utligne da de ble tildelt straffespark. Men Branns keeper Alex Horwath reddet straffesparket fra Steffen Nystrøm og skaffet seg nok heltestatus i fotballgale Bergen.

Like heldig var ikke Fredrik Haugen da han måtte gå i dusjen kvarteret før slutt. Dommeren mente at Haugen prøvde å filme til seg et straffespark og trakk opp det gule kortet, Haugens andre i kampen, og dermed rødt.

Her har Brann-keeper Alex Horwath nettopp reddet straffesparket fra Steffen Nystrøm.

FFK tok umiddelbart tak i kampen, dog uten skape det helt store. Det var før innbytter Rozhat Shaswari tok saken i egne hender to minutter på overtid. Innbytteren satte fart og lurte halve Bergen, før han serverte Henrik Kjelsrud Johansen foran mål. Johansen gjorde ingen feil og stanget inn utligningen foran et entusiastisk hjemmepublikum.